Innbakt pizza

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Innbakt pizza

Sjansene er store for at både tunga og ganen blir brent når disse innbakte pizzaene kommer på bordet. Da har den fantastiske lukta allerede rukket å spre seg rundt i huset og alle smaksløker satt i full beredskap. Det er ikke da det er enklest å vente til både ost og tomatsaus har gått fra å være glohet til akkurat passe varm.

Denne italienske klassikeren er perfekt mat å lage sammen når man har litt tid til å stå på kjøkkenet, så kan alle velge sitt favorittfyll.

Hermetiske tomater er en topp base for uttallige sauser og supper. Du kan kjøpe tomatene hele, hakket eller fullstendig most. Den naturlige sødmen i tomatene kommer best fram når de koker i minst 15 minutter. Tilsetter du bittelitt sukker, vil det også få fram mer av tomatenes sødme.

Har du dårlig tid og vil lage en superkjapp tomatsaus istedenfor? Sjekk ut denne!

Innbakt pizza

Dette trenger du for å lage 6 innbakte pizzaer

Pizzadeig
20 g fersk gjær eller 5 g tørket
3 dl vann, 37 grader
ca. 450 g hvetemel + til utkjevling
1 ts salt

Tomatsaus
1 fedd hvitløk
1 ss olivenolje
½ ts salt
1 boks, 400 g, hakket, hermetisk tomat
godt med nykvernet pepper
¼ ts sukker
1 ts balsamicoeddik

Fyll
20 skiver pepperoni
20 skiver salami
4 pk á 125 g fersk mozzarella eller annen hvit ost
12 cherrytomater
noen basilikumblader

Bruker du fersk gjær, smuldrer du den i vannet og rører den ut før du blander det med melet og saltet i en miksmaster. Tørrgjær blander du sammen med melet før du tilsetter væske. Elt deigen godt sammen til den blir glatt, ca. 10 minutter. Deigen skal være så fast at den akkurat holder på å slippe bollen.

Dekk bollen med plastfolie og la deigen heve til dobbel størrelse. Det tar 1-1 ½ time. Sett stekeovnen på 300 grader varmluft hvis mulig, eller så høyt som den går. Har du pizzastein eller bakestein, setter du den inn samtidig.

Innbakt pizza

Mens deigen hever, koker du tomatsausen. Riv hvitløkfeddet på den fine siden av rivjernet og ha den i en kasserolle sammen med olivenoljen og saltet. La det surre på forholdsvis svak varme i noen minutter. Ha så i tomatene og kok opp. La det småkoke i 15 minutter. Smak til med pepper, sukker og balsamicoeddik.

Dryss litt hvetemel på bakebordet og hvelv deigen over. Kna den sammen en gang før du deler den i 6 like store deler. Rull hver del ut til en bolle før du kjevler dem ut til sirkler, så tynt som du greier. Løft på deigen innimellom for å forsikre deg om at den ikke setter seg fast, og dryss eventuelt på litt mer mel. Fordel pizzasausen over halvparten av hver bunn. Riv mozzarellaen i mindre biter og fordel både den, pepperoni- eller salamiskivene, tomatene i skiver og basilikumblader over. Brett den andre halvparten over. Brett og klem deigen sammen slik at du tetter skjøten helt.

Legg to og to pizzaer på samme stekebrett og stek i to høyder samtidig. Stek pizzaene i 7–12 minutter, avhengig av hvor høyt i temperatur stekeovnen din går.

Innbakt pizza

Innbakt pizza

Innbakt pizza

Godt måltid!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon