Kikertsuppe med chorizo og linser

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Kikertsuppe med chorizo og linser

Før jeg begynte å blogge, hadde jeg en vanlig hjemmeside full av gode oppskrifter.  Og, jeg synes det er for ille at oppskriftene ikke skal få se dagslys igjen, så jeg legger stadig ut noen oppskrifter derifra her på bloggen min. Denne kikertsuppa hadde jeg på trykk i Dagbladet lenge før jeg fikk fast matspalte i Dagbladet Søndag.

Oppskrift på kikertsuppe med chorizo og linser
til 4 personer

1 løk
2 fedd hvitløk
2 stenger stangselleri
2 ss olivenolje, ikke extra virgine
125 g chorizopølse, evt annen god spekepølse
2 ts spisskummen
6 dl kyllingbuljong
1 boks hakkede hermetiske tomater
1 1/2 dl røde linser
1 boks hermetiske kikerter
skall og saft av 1/2 sitron
salt
pepper

Hakk opp løken og hvitløken i småbiter. Skjær selleristengene i skiver. Ha bitene i en kasserolle sammen med olivenoljen og la det surre på ganske svak varme i 4 – 5 minutter. Helt til løken er fin og blank. Skjær pølsen i 1 cm tykke skiver og ha bitene opp i kaserollen. Har du hele spisskummen knuser du dem i en morter før du har det opp i kasserollen. La alt surre videre i 3 – 4 minutter.

Har du hjemmelaget bukjong bruker du det. Men, det er vel noe de færreste har på lager, så da bruker du ferdig buljong i stedet. Den beste ferdigbuljongen du får kjøpt en flytende fond. Så du kan bruke det eller terning. Ha så i buljongen, linsene og tomatene. La det koke opp og småkoke i 10 minutter. I mellomtiden heller du kikertene i et dørslag og skyller dem i rennende vann.

Ha i kikertene og smak til med sitron, salt og pepper. Kikertene trengs bare å varmes opp.

 

2 kommentarer til “Kikertsuppe med chorizo og linser”

  1. For en deilig suppe! Er det sitronen som gir følelsen av ny smaksopplevelse tro? Her ble den laget uten pølse og med grønnsaksbuljong. En god vegetarrett som jeg frøs ned og varmet opp i småporsjoner. Suppe er den perfekte høstmat. Deilig!

    • Tusen takk for det! Jeg er helt enig med deg i at dette er en skikkelig deilig suppe, og at – ikke minst – supper er utrolig godt. Jeg er en stor suppeelsker!
      Sitron er veldig ofte med på å løfte smaken på mat.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon