Potetsuppe med svinemedaljonger

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Potetsuppe med svinemedaljonger

Hva er vel mer naturlig å servere til middag i løpet av potetferien enn potetsuppe! Jeg har i løpet av de to siste ukene spist to ulike potetsupper, og jeg elsket begge to! Den ene ble servert full av møre, smakfulle terninger av rotgrønnsaker, mens den andre var most helt klumpfri med en stavmikser. Det har jeg gjort med denne også. Skikkelig kremet og god! For å lage litt mer feststemning over middagen, kan du steke skinkemedaljonger til, som jeg har gjort her. Du kan godt også bare servere en god skive brød til! Det er også helt topp!

SOm en liten anekdote, må jeg få med at nordmenn visstnok er forbigått av italienerne når det gjelder potetspising. Tenke seg til! Og vi som trodde at pasta var det eneste saliggjørende tilbehøret i støvellandet.

Potetsuppe med svinemedaljonger

Dette trenger du for å lage potetsuppe med svinemedaljonger til 4 personer
Potetsuppe
3 fedd hvitløk
1 løk
1 ss olivenolje
ca. 700 g potet
ca. 5 dl vann
1 grønnsaksbuljongterning eller –fond
2 ss creme fraiche
2 dl melk
salt
pepper

Baconsurrede skinkemedaljonger
300 g skinkebiff
8 skiver bacon
pepper
1 ss maisolje

Skrell og hakk opp hvitløk og løk og ha det i en kasserolle sammen med olivenoljen. La det surre på forholdsvis svak varme i 5-6 minutter. I mellomtiden skreller du potetene og deler dem i terninger. Ha dem i kasserollen og hell over vannet, nok til at det dekker potetene. Ha i en buljongterning eller tilsvarende mengde med grønnsaksfond. Sett på et lokk og kok potetene møre. Har du skikkelig kraft på lager, kan du selvsagt bruke den i stedet for butikkerstatningen. Bruk en stavmikser eller food processor og mos suppa til den blir helt glatt. Hell suppa eventuelt tilbake i kasserollen før di tilsetter creme fraiche og melk og smaker til med salt og pepper. Det kan være at du må spe ut med litt mer melk eller vann.

Del skinkebiffen opp i 8 like store firkanter. Surr en skive bacon rundt hver kjøttbit slik at den blir rund. Ettersom baconet er salt, trenger du etter all sannsynlighet ikke mer salt, bare pepper. Pensle medaljongene med maisolje. Grill eller stek medaljongene på begge sider på høy varme i noen minutter. Stek den rundt på sidene til slutt slik at baconet også blir gyllenbrunt.

Træ to medaljonger på en grillpinne eller lignende og legg over suppetallerkenen ved servering.

Ett kommentar til “Potetsuppe med svinemedaljonger”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon