Ukemeny for uke 35

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 35

Hverdagen er tilbake for fullt for hele familien, og det føles helt bra! Vi er jo så heldige at vi har hatt et vakkert sensommervær hele uka som var. Og jeg tror jammen det er meldt fint for den kommende uka også. Deilig. Håper det gjelder for hele landet!

Fint vær betyr at det fremdeles er grillsesong, og det kan jeg like. Ukemenyen består, som vanlig, av litt av hvert. Håper du finner mye du kan tenke deg å lage.

Ønsker deg en skikkelig fin uke! Og husk: Nyt livet og nyt maten!

Ukemeny for uke 35

Mandag 26. august – Kjapp hverdagspasta med tomatsaus

Dette er skikkelig god middag som du svinger sammen på akkurat så lang tid som det tar å koke pastaskruene. Det kan vi like!

Ukemeny for uke 35

 

Tirsdag 27. august – Fisk i en fei

Ferdige fiskekaker er helt utmerket å bruke når det skal gå fort å lage middagen. Nå er det massevis av gode fiskekaker, med et høyt fiskeinnhold, å få kjøpt i de aller fleste dagligvarebutikker rundt om.

Ukemeny for uke 35

 

Onsdag 28. august – Brokkolisuppe

Nå er brokkoliene i butikken (eller i kjøkkenhagen) på sitt aller beste. Da er det bare å fråtse i vei! Jeg er jo en stor suppeelsker, så da sier det seg selv at jeg bare MÅ spise brokkolisuppe i sesongen!

Ukemeny for uke 35

 

Torsdag 29. august – Lammepilaff med mango

Endelig begynner årets lam å komme i butikkene! Jeg elsker lammekjøtt!

Her har jeg lagd en lammepilaff med mango. Pilaff er et annet ord for en gryte som har ris eller bulgurhvete som hovedbestanddel. Opprinnelig hører pilaffen hjemme i Midtøsten og India, og i denne utgaven heller jeg mot indisk inspirasjon i og med at jeg bruker mango.

Ukemeny for uke 35

 

Fredag 30. august – Grillede kebabs med yoghurtdressing

Til disse grillspydene kan du bruke kjøttdeig, karbonadedeig eller lammedeig. Her er det i grunn fritt fram.

Ukemeny for uke 35

 

Lørdag 31. august – Saftig laks på grillen

Dette er intet mindre enn utrolig god mat! Ultrasaftig, nærmest sprellende fersk laks grillet sammen med mengder av timian (!) servert sammen med en syrlig og sprø råkostsalat bestående av epler og blomkål! Mmm…! Sånn mant kan jeg leve på mange dager i strekk.

Ukemeny for uke 35

 

Søndag 1. september – Kyllingsnitsel med salviesmør

Love it! Love it! Love it! Dette er god mat, folkens! Saftige, panerte kyllingfileter med massevis av salvie sammen med sprøstekte potetbåter! Det er så godt! Når du ser bildet, tenker du kanskje at dette er kompiserte saker, men det er det ikke. Dette er mat du like gjerne kan lage på tavle hverdager som i helgene når du har bedre tid. Griljeringen gjør at skorpen på kyllingen blir helt knasende sprø mens selve kjøttet blir akkurat så saftig som kyllingkjøtt skal være.

Ukemeny for uke 35

 

Dessert – Plomme- og bjørnebærpai

Jeg vet at VELDIG mange av mine lesere elsker rabarbrapaien min. Er du én av dem kommer du til å elske denne plomme- og bjørnebærpaien også. Har du ikke friske bjørnebær, kan du bruke frosne!

Ukemeny for uke 35

En riktig god uke til deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon