Ukemeny for uke 35
Hverdagen er tilbake for fullt for hele familien, og det føles helt bra! Vi er jo så heldige at vi har hatt et vakkert sensommervær hele uka som var. Og jeg tror jammen det er meldt fint for den kommende uka også. Deilig. Håper det gjelder for hele landet!
Fint vær betyr at det fremdeles er grillsesong, og det kan jeg like. Ukemenyen består, som vanlig, av litt av hvert. Håper du finner mye du kan tenke deg å lage.
Ønsker deg en skikkelig fin uke! Og husk: Nyt livet og nyt maten!
Mandag 26. august – Kjapp hverdagspasta med tomatsaus
Dette er skikkelig god middag som du svinger sammen på akkurat så lang tid som det tar å koke pastaskruene. Det kan vi like!
Tirsdag 27. august – Fisk i en fei
Ferdige fiskekaker er helt utmerket å bruke når det skal gå fort å lage middagen. Nå er det massevis av gode fiskekaker, med et høyt fiskeinnhold, å få kjøpt i de aller fleste dagligvarebutikker rundt om.
Onsdag 28. august – Brokkolisuppe
Nå er brokkoliene i butikken (eller i kjøkkenhagen) på sitt aller beste. Da er det bare å fråtse i vei! Jeg er jo en stor suppeelsker, så da sier det seg selv at jeg bare MÅ spise brokkolisuppe i sesongen!
Torsdag 29. august – Lammepilaff med mango
Endelig begynner årets lam å komme i butikkene! Jeg elsker lammekjøtt!
Her har jeg lagd en lammepilaff med mango. Pilaff er et annet ord for en gryte som har ris eller bulgurhvete som hovedbestanddel. Opprinnelig hører pilaffen hjemme i Midtøsten og India, og i denne utgaven heller jeg mot indisk inspirasjon i og med at jeg bruker mango.
Fredag 30. august – Grillede kebabs med yoghurtdressing
Til disse grillspydene kan du bruke kjøttdeig, karbonadedeig eller lammedeig. Her er det i grunn fritt fram.
Lørdag 31. august – Saftig laks på grillen
Dette er intet mindre enn utrolig god mat! Ultrasaftig, nærmest sprellende fersk laks grillet sammen med mengder av timian (!) servert sammen med en syrlig og sprø råkostsalat bestående av epler og blomkål! Mmm…! Sånn mant kan jeg leve på mange dager i strekk.
Søndag 1. september – Kyllingsnitsel med salviesmør
Love it! Love it! Love it! Dette er god mat, folkens! Saftige, panerte kyllingfileter med massevis av salvie sammen med sprøstekte potetbåter! Det er så godt! Når du ser bildet, tenker du kanskje at dette er kompiserte saker, men det er det ikke. Dette er mat du like gjerne kan lage på tavle hverdager som i helgene når du har bedre tid. Griljeringen gjør at skorpen på kyllingen blir helt knasende sprø mens selve kjøttet blir akkurat så saftig som kyllingkjøtt skal være.
Dessert – Plomme- og bjørnebærpai
Jeg vet at VELDIG mange av mine lesere elsker rabarbrapaien min. Er du én av dem kommer du til å elske denne plomme- og bjørnebærpaien også. Har du ikke friske bjørnebær, kan du bruke frosne!
En riktig god uke til deg!