Den herlige høsten er over oss for fullt! Butikkene er fulle av gode, norske råvarer og kveldene er så mørke at jeg kan tenne massevis av stearinlys rundt om igjen! Dette er virkelig tiden for å nærmest fråtse i herlige norske råvarer!

Som vanlig er det litt av hvert av middagsforslag i ukemenyen. Det er bestandig to vegetaroppskrifter og to fiskemiddager fordelt utover uka, i tillegg til ulike kjøttmiddager. Jeg håper du finner mange oppskrifter du har lyst til å prøve deg på også.

Ønsker deg en strålende fin uke! Og husk; Nyt livet og nyt maten!

 

Mandag 23. september – Pasta arrabbiata

Ukens første middag er en småhissig italiener! Du bestemmer selv hvor sterk du vil ha tomatsausen. Følger du oppskriften blir den, etter min mening, hissig nok til at det kommer noen svetteperler i panna. Ha ha ha!

 

Tirsdag 24. september – Fiskeform med laks og torsk

Ja, jeg vet at dere er skikkelig glade i lettvinte fiskemiddager – og det er denne! Det er ikke veldig mange minuttene du bruker på å gjøre klar ingrediensene til verken formen eller potetstappen.

 

Onsdag 25. september – Lammekoteletter med couscous og yoghurtdressing

Å, jeg elsker lammekoteletter! Godt krydret og stekt på sterk varme i stekepanna til de er gyllenbrune på utsiden, og fremdeles er lys rosa på innsiden! Det er bare SÅ utrolig godt!

Her lar jeg lammekotelettene få følge med couscous og en god yoghurtdressing.

 

Torsdag 26. september – Tomatsuppe med grønnsaker og pasta

Superlettvint og god suppe!

 

Fredag 27. september – Paikake med ost og skinke

Dette er herlig helgemat! Og veldig typisk mat jeg får servert når jeg kommer hjem på besøk til mamma. Hun er en mester på å lage denne kaken og den smaker bestandig like godt!

 

Lørdag  28. september – Kylling tikka masala

«Endelig har jeg funnet en oppskrift på kylling tikka masala som hele familien elsker» sto det i en mail jeg fikk fra en av mine følgere etter at hun hadde servert denne. Og sånt gjør jo en matblogger skikkelig glad!

 

Søndag 29. september – Torsk med pesto i filodeig

Neste gang du er i nærheten av en innvandrerbutikk, MÅ du bare gå innom for å hamstre med deg noen pakker filodeig! Den holder seg kjempelenge enten i fryseren eller kjøleskapet og er helt genial til så mye god mat!

Senest på lørdag lagde jeg disse spinat- og fetaostpaiene, hvor jeg bruker filodeig! Og så er den helt genial å bruke til disse fiskeposene med torsk og pesto!

Om du ikke får tak i filodeig, kan du kjevle ut butterdeig helt tynt og bruke det istedenfor.

 

Ukens kake – Eplekake med vaniljekrem

Tirsdag denne uken er det den store EPLEDAGEN! Og det må vi feire med denne kjempegode eplekaken med vaniljekrem!

 

Ukens gjærbakst – Epleboller

Vi feirer EPLEDAGEN med både eplekake og disse luftige eplebollene! God bakst!

 

En god uke til deg!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *