Første skoleuke er ferdig og vi er i grunn ganske så i gjenge med de vanlige rutinene igjen. Deilig det også!

Som vanlig er det kjøttfri mandag i ukemenyen – det har det faktisk vært hele dette året. Kjøtt kommer senere i uka, både lammekjøtt, storfekjøtt (som kjøttdeig), kyllingkjøtt og svinekjøtt er på plass. I tillegg til fisk, selvfølgelig. Jeg håper du finner deg mange gode middagstips her du også!

En riktig god uke til deg! Og husk: Nyt livet og nyt maten!

Ukemeny for uke 35

Mandag 25. august – Pytt i panne med egg

Har du rester etter helgematen, er pytt i panne den perfekte middagen å lage. Den er forøvrig helt strålende å lage om du ikke har rester også. Da må du bare koke potetene og gulrøttene først, og det går veldig bra. Deler du dem opp i terninger før koking, blir de ferdige på noen få minutter.

Ukemeny for uke 35

 

Tirsdag 26. august – Fiskesuppe på 1-2-3

Denne suppa har jeg lagd utrolig mange ganger – i litt forskjellige varianter. Noen ganger lager jeg den med kokosmelk, som her, og andre ganger med vanlig melk eller fløte. Super mat!

Ukemeny for uke 35

 

Onsag 27. august – Lammepilaff med mango

Mørt lammekjøtt, brun ris (eller bulgurhvete) og søt, smakfull mango. Supergode kombinasjoner!

Ukemeny for uke 35

 

Torsdag 28. august – Duftende risotto med laks og fennikel

Fennikel er av en merkelig grunn ganske lite brukt i det norske kjøkken. Den fortjener en mye større plass! Veldig god og passer perfekt til fisk. Her får den følge med varmrøkt laks i en deilig rosotto.

Ukemeny for uke 35

 

Fredag 29. august – Tacokveld

Vi satser på en tacokveld i kveld!

Ukemeny for uke 35

 

Lørdag 30. august – Klissete kyllingklubber med coleslaw

Innimellom må det bare en skikkelig porsjon klissete mat til! Ikke kniv og gaffelmat, men fingermat av den klissete sorten. Vel, bruker jeg gaffel for å få i meg coleslawen, men kyllingklubbene, de smaker definitivt best når fingrene brukes som spiseredskap.

Ukemeny for uke 35

 

Søndag 31. august – Løksuppe med lettsaltet svinenakke

Du må starte forberedelsene til denne suppa dagen før den skal spises, og du må beregne ca. 3 timer koketid.  Men mesteparten av den tida greier suppa seg helt alene, uten ditt nærvær. Den sprer bare godlukt rundt i hele huset!

Lag gjerne en stor porsjon, så har dere middag i to dager.

Ukemeny for uke 35

 

Ukas dessert – Plomme- og bjørnebærpai

Bjørnebærene uten i hagen vår begynner å bl modne nå. Plommene må jeg enten gå på slang for å finne eller kjøpe i butikken!

Ukemeny for uke 35

 

Ukas gjærbakst – Eltefrie rundstykker

Disse eltefrie rundstykkene er bestandig en stor suksess! Dette er en forholdsvis liten oppskrift, så du kan gjerne doble eller triple oppskriften.

Ukemeny for uke 35

En riktig god uke til deg!

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *