Første skoleuke er ferdig og vi er i grunn ganske så i gjenge med de vanlige rutinene igjen. Deilig det også!
Som vanlig er det kjøttfri mandag i ukemenyen – det har det faktisk vært hele dette året. Kjøtt kommer senere i uka, både lammekjøtt, storfekjøtt (som kjøttdeig), kyllingkjøtt og svinekjøtt er på plass. I tillegg til fisk, selvfølgelig. Jeg håper du finner deg mange gode middagstips her du også!
En riktig god uke til deg! Og husk: Nyt livet og nyt maten!
Mandag 25. august – Pytt i panne med egg
Har du rester etter helgematen, er pytt i panne den perfekte middagen å lage. Den er forøvrig helt strålende å lage om du ikke har rester også. Da må du bare koke potetene og gulrøttene først, og det går veldig bra. Deler du dem opp i terninger før koking, blir de ferdige på noen få minutter.
Tirsdag 26. august – Fiskesuppe på 1-2-3
Denne suppa har jeg lagd utrolig mange ganger – i litt forskjellige varianter. Noen ganger lager jeg den med kokosmelk, som her, og andre ganger med vanlig melk eller fløte. Super mat!
Onsag 27. august – Lammepilaff med mango
Mørt lammekjøtt, brun ris (eller bulgurhvete) og søt, smakfull mango. Supergode kombinasjoner!
Torsdag 28. august – Duftende risotto med laks og fennikel
Fennikel er av en merkelig grunn ganske lite brukt i det norske kjøkken. Den fortjener en mye større plass! Veldig god og passer perfekt til fisk. Her får den følge med varmrøkt laks i en deilig rosotto.
Vi satser på en tacokveld i kveld!
Lørdag 30. august – Klissete kyllingklubber med coleslaw
Innimellom må det bare en skikkelig porsjon klissete mat til! Ikke kniv og gaffelmat, men fingermat av den klissete sorten. Vel, bruker jeg gaffel for å få i meg coleslawen, men kyllingklubbene, de smaker definitivt best når fingrene brukes som spiseredskap.
Søndag 31. august – Løksuppe med lettsaltet svinenakke
Du må starte forberedelsene til denne suppa dagen før den skal spises, og du må beregne ca. 3 timer koketid. Men mesteparten av den tida greier suppa seg helt alene, uten ditt nærvær. Den sprer bare godlukt rundt i hele huset!
Lag gjerne en stor porsjon, så har dere middag i to dager.
Ukas dessert – Plomme- og bjørnebærpai
Bjørnebærene uten i hagen vår begynner å bl modne nå. Plommene må jeg enten gå på slang for å finne eller kjøpe i butikken!
Ukas gjærbakst – Eltefrie rundstykker
Disse eltefrie rundstykkene er bestandig en stor suksess! Dette er en forholdsvis liten oppskrift, så du kan gjerne doble eller triple oppskriften.
En riktig god uke til deg!
Lesernes kommentarer