Torsk med pesto i filodeig

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Torsk med pesto i filodeig

Dette er min nye favorittmiddag! Herlighet dette er altså så godt! Supersaftig saftig torsk, skarp pesto og knasende sprø filodeig! Her er det bare å glede seg!

Du trenger altså filodeig til denne retten, og det får du ikke kjøpt i vanlige dagligvarebutikker. Iallfall ikke de butikkene som ligger her i Rakkestad, men de har det i innvandrerbutikker. Og der er mulig at de har det på type Meny og Coop Obs! også, det er jeg ikke sikker på. Jeg bruker å kjøpe med meg noen pakker når jeg er i en innvandrerbutikk, og det er frossenvare, så de holder seg lenge!

Oppskrift på torskefileter med pesto i filodeig, servert med tomater
til 4 personer

Torsken
4 filodeigark
50 g smør
500 g torskefilet, uten skinn og bein
litt flaksalt
nykvernet pepper

Pestoen
1 stor potte basilikum
4 ss pinjekjerner
1 ½ dl extra virgin olivenolje
50 g parmesan
½ ts flaksalt
nykvernet pepper
saft av ¼ sitron

2-300 g cherrytomater
potetstappe til servering

Sett stekeovnen på 225 grader varmluft.

Du må tine filoarkene for å greie å ta dem ut av pakken de ligger. Når du har gjort det, kan du fryse ned resten igjen.

Sett på potetene til potetstappen. Klikk deg inn her for å komme til oppskrift!

Lag pestoen. Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne til de blir brunflekkete. Ha dem så i en matprosessor sammen med basilikumbladene og litt av olivenoljen og kjør knivene rundt til det har blitt helt most. Spe med resten av oljen. Riv parmesanene og ha i. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Det er ikke bestandig jeg har pinjekjerner liggende, og da bare kutter jeg dem ut. Det går helt fint det også.

Smelt smøret.

Legg et filoark på bekken og pensle smør over halvparten før du bretter det i to. Legg fiskestykket midt på. Dryss over salt og pepper og fordel en  skje med pesto over fisken. Så bretter du filoarket over. Pensle med smør etter en brett før du legger på neste lag med filo. Her kan du se at jeg etter å ha brettet filoen inn fra begge sider (med pensling mellom), småbretter kantene inn. Også der med pensling. Brettingen høres vanskeligere ut når jeg skal beskrive den enn den er. Ha litt pesto over på toppen også.

Legg pakken i en ildfast form og gjenta med resten. Fordel tomatene i pannen og sett formen i stekeovnen. Stek fiskepakkene i 12-14 minutter. Hvis du vil, kan du sjekke med et steketermometer for å se om fisken er gjennomstekt. Stikk termometeret i tilfellet midt i et av fiskestykkene, gjennom filodeigen. Fisken er rosa inni når den har fått en kjernetemperatur på 55 grader og gjennomstekt på 60 grader.

Resten av pestoen serverer du til!

God middag!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon