Supergod kylling tikka masala

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Supergod kylling tikka masala

Dette er god mat, folkens! Du kan like gjerne lage dobbel porsjon når du er i gang, så har du til dagen etterpå også. Det vil du garantert ikke angre på!

La deg ikke skremme av den forholdsvis lange innholdsfortegnelse til denne indiske kyllinggryten. Det aller meste er krydderier du får tak i hos din lokale dagligvarebutikk. Den malte korianderen kan for noen by på problemer med å skaffe. Lag gryten for det! Den er supergod med eller uten alle krydderene!

Kylling tikka masala er egentlig en god blanding av indisk og engelsk kokkekunst, fra tiden da England var koloniherre. Smakene er definitivt indiske, og ordet tikka betyr biter på indisk. Om masalaen – som er den kremete sausen – sies det at den ble tilsatt for å tilfredsstille engelskmennenes forkjærlighet for kremete sauser.

Etter min smak er dette en perfekt match mellom indisk og engelsk. Det håper jeg du synes også!

Dette trenger du for å lage kylling tikka masala til 4 personer
2 løk
4 ss olivenolje
5 fedd hvitløk
2 cm ingefær
1 rød chili
2 ts spisskummen
2 ts malt koriander
1 ts gurkemeie
1 ts paprikapulver
1 ts garam masala
½ ts kardemomme
½ ts salt
1 paprika
500 g kyllingfilet
1 boks moste, hermetiske tomater
1 dl vann
2 ss tomatpuré
2 ss mangochutney
2 dl cremé fraiche
nykvernet pepper
koriander til servering

6 dl vann
4 dl ris
naanbrød til servering

Rens løkene og del dem i to før du skjærer dem i tynne skiver. Ha dem i en stekepanne med høye kanter, eller kasserolle, sammen med 2 ss av olivenoljen og la det surre på forholdsvis svak varme i 15 minutter, til løken begynner å bli gyllenbrun.

I mellomtiden lager du en blanding av krydderene du skal ha i. Skrell hvitløkfeddene og ingefæren og del dem i litt mindre biter før du har det i en liten food processor sammen med chili (med eller uten frø inni), spisskummen, koriander, gurkemeien, paprikapulver, garam masala, kardemomme og salt og kjører knivene rundt til det har blitt helt smulete. Ha i de siste 2 ss av olivenoljen og kjør rundt til du får en kremaktig konsistens.

Ha krydderblandingen oppi stekepanna og la det surre videre i 5 minutter. Del paprikaen i mindre biter og kyllingfiletene i terninger på ca. 3 x 3 cm. Ha det i panna sammen med de hermetiske tomatene, vannet og tomatpuréen. Kok opp og la det småkoke i 15 minutter.
Rør inn mangochutneyen og creme fraichen. Kok opp og server. Du kan også bruke gresk yoghurt eller kokosmelk istedenfor creme fraichen. Smak til med salt og pepper.

Kok ris etter anvisning på pakken.

Supergod kylling tikka masala
Supergod kylling tikka masala

Ha koriander over masalaen og server. Her serverer jeg ferdigkjøpte naanbrød til.

Supergod kylling tikka masala
Supergod kylling tikka masala

God middag!

7 kommentarer til “Supergod kylling tikka masala”

 1. Hei,

  Dette ser helt herlig ut, og jeg står nå og skal lage samme retten.

  Det jeg lurer på re om chillien skal oppi sammen med krydderblandingen?

  Står ikke når tid denne skal brukes.

  Takk for svar:)

  • Hei Inger-Lise! Beklager tregt svar, middagen er nok spist for veldig lenge siden nå. Ser at det var dårlig forklart i oppskriften. Jeg finhakker chilien samtidig som hvitløken og ingefæren 🙂

 2. Hei, Jeg skal femgange oppskriften. Er det noe jeg bør holde litt tilbake på av ingredienser (som krydderblandingen), eller er det bare å kjøre på? Takk 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon