Vegetargryte med rotgrønnsaker og linser

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Vegetargryte med rotgrønnsaker og linser

Du trenger definitivt ikke være vegetarianer for å spise denne veggisgryten. Den er alt for god for at det bare er vegetarianerne som skal få kose seg med den!

Jeg merker at det er flere av dere som leser bloggen som har blitt mer interessert i vegetaroppskrifter de siste årene. Noen av dere har kanskje blitt vegetarianere selv, mens andre bare har redusert på kjøttforbruket og derfor er interesserte i veggisoppskrifter. Og så er det en god del av dere som plutselig får et barn eller svigerbarn som har kuttet ut kjøttet og ønsker å lage god mat når de kommer på besøk.

Oppskrift på grønnsaksgryte 

til 4 personer

1 stor purre
4 fedd hvitløk
2 løk
½-1 chili
1 ss olivenolje
salt
nykvernet pepper
4 gulrøtter
½ sellerirot
2 pastinakker
2 squash
1 rød paprika
3 dl creme fraiche
2-3 dl vann
1 grønnsaksbuljongterning
1 boks hermetiske linser, her bruker jeg grønne linser
noen basilikumblader til servering

Vask purren godt før du deler den i to, langsetter, og så skjærer den i ringer. Finhakk hvitløkfeddene , løkene og chilien, med eller uten frø. Ha det i en gryte sammen med olivenoljen, litt salt og pepper og la det surre på medium varme i noen minutter, mens du gjør klart resten.

Skrell gulrøttene, selleriroten og pastinakkene og del i små terninger. Squashen og paprikaen deler du i tilsvarende terninger. Ha alle bitene i gryten. Ha også i creme fraiche, vann og buljong. Kok opp og la gryten småkoke de kommende 30 minuttene.

Skyll linsene i kaldt vann før du har dem i gryten de siste minuttene. Smak til med salt og pepper.

Jeg har også laget denne gryten på samme måte som jeg lager kjøttgryter, altså at jeg koker den opp, legger på et lokk og setter gryten inn i stekeovnen på 115 grader de kommende tre timene. Og det fungerer aldeles utmerket!

 

10 kommentarer til “Vegetargryte med rotgrønnsaker og linser”

    • Hei Mette! Her har jeg brukt en boks med hermetiske, grønne linser. Jeg skal skrive det inn i oppskriften også 🙂

  1. Hei! Lurer på om vannet som er skrevet på oppskriften er til buljongen. Eller må man ha 2-3dø vann og vann til buljongen. Ble litt forvirret. På forhånd takk.😊

    • Hei Malin! Jeg mener 2-3 dl vann til gryten og så har du bare buljongterningen oppi gryten, så du trenger ikke ekstra vann til den 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon