Lettvinte falafler

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 40 minutter

Porsjoner: 4

Lettvinte falafler

Falafler er altså så utrolig godt! Jeg elsker det og det gjør jammen meg resten av familien også!

Jeg har allerede oppskrift på knallgode falafler her på bloggen – de finner du oppskriften på her. De krever imidlertid at du må legge tørkede kikerter i bløt dagen før du skal lage falaflene. Og noen ganger vil jeg ha falafler samme dag som jeg kommer på at jeg har lyst på det. Dessuten er det ikke bestandig jeg har tørkede kikerter liggende i skapet. Det får jeg ikke kjøpt i Rakkestad, hvor jeg bor, så det bruker jeg å kjøpe med meg når jeg kommer over det i større dagligvarebutikker eller innvandrerbutikker.

Utfordringen med å bruke hermetiske kikerter i falaflene, er at de ramler mye lettere fra hverandre enn når du bruker de tørkede som har blitt bløtlagt. Løsningen for meg er å steke dem på et stekebrett i stekeovnen istedenfor i stekepanna. Det funker som kula! Og, skulle de gå litt i stykker, trøster jeg meg med at jeg bestandig bruker å klemme dem i stykker når jeg har plassert dem i pitabrødet allikevel.

Til dagens falafler serverer jeg NYSTEKTE PITABRØD, syltet rødløk, tzatziki og solmodne tomater. Jeg sier bare NYT!

PS! Her hakker jeg bare opp både hvitløk, rødløk og flatbladet persille og blander med kikertene. Vil du ha en litt rundere smak fra løken og persillen, kan du surre dem i litt olje i stekepanna etter hakking, før blanding med kikertene. Jeg liker den litt skarpe smaken i falafler.

Ingredienser

Falaflene
4 fedd hvitløk
1 rødløk
1 potte flatbladet persille
1.2 kg hermetiske kikerter
2 ts spisskummen
0.5 ts srirachasaus jo mer, jo sterkere blir de
1 ts salt
nykvernet pepper
3 ss olivenolje

Syltet rødløk
1 rødløk
4 ss balsamicoeddik
1 ts sukker

Tzatzikien
1 agurk
0.5 ts salt
1 fedd hvitløk
3 dl gresk yoghurt
nykvernet pepper
0.25 sitron

Til servering
250 g cherrytomater
3 ss god olivenolje
flaksalt
nykvernet pepper
pitabrød
salat

Slik gjør du

SE HER! – SLIK LAGER DU PITABRØD

Sett stekeovnen på 220 grader varmluft og kle 2 stekebrett med bakepapir.

Ha hvitløkfededne, rødløken og bladene på persillen i en matprosessor og finhakk dem. Ref. hva jeg skriver før selve oppskriften, så er dette tidspunktet å steke dette i litt olivenolje, hvis du ønsker en litt rundere smak av løken og persillen i de ferdige falaflene.

Hell kikertene over i et dørslag og la dem renne av før du har dem i matprosessoren sammen med resten av ingrediensene, unntatt olivenoljen. Kjør knivene rundt til du har fått ønsket konsistens. Det skal være smulete, men gjerne med litt struktur.

Jeg bruker en isskje (samme som jeg bruker når jeg lager muffins) når jeg fordeler massen til små kaker, men du kan også bruke to spisesskjeer. Lag 18-20 like store kuler og fordel dem utover stekebrettene. Klem dem forholdsvis flate og fordel utover olivenoljen før du setter stekebrettene i ovnen og steker i 15-18 minutter.

Til tzatzikien river du  agurken på den grove siden av rivjernet og legger den over i en sil eller et dørslag. Dryss over saltet og la det stå slik i ca. 15 minutter. Saltet drar vannet ut av agurken, så når du gjør som dette, slipper du å få en vassen tzatziki.

Klem ut så mye vann som du bare greier før du har det i en bolle sammen med helt finhakket hvitløk og yoghurten. Smak til med nykvernet pepper og sitronsaft.

Å sylte rødløk er noe av den kjappeste syltingen som finnes! Skjær rødløken i så tynne skiver som du greier. Bland sammen eddiken og sukkeret i en skål og ha i løkringene. Så i løpet av noen få sekunder ser du at fargen endres, og syltingen er ferdig!

Del cherrytoamtene i to eller fire og bland med olivenoljen, salt og pepper.

Varm opp pitabrødene og server.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon