Gratinerte kjøttboller med pasta og tomatsaus i langpanne

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Gratinerte kjøttboller med pasta og tomatsaus i langpanne

Dette kommer garantert til å bli suksess å servere til middag! Ja, jeg tar så store ord i munn på denne, for nå har vi lagd oss gjennom denne middagen, samt veldig mange flere, på alle kursene jeg har hatt i Halden denne høsten og vinteren, og denne kommer bestandig veldig høyt opp på favorittlisten hos alle deltagerne.

Derfor kan jeg med ganske høy garantifaktor si at denne vil slå an i heimen 🙂

Det er litt sånn middag som både passer å servere på en helt vanlig ukedag – for det tar kortere tid enn du kanskje frykter å lage kjøttboller – og den er også helt perfekt å servere i helgen. Dette er jo skikkelig kosemat!

Oppskriften er dessuten særdeles enkel å både doble og triple. Og har du tid, kan du gjerne lage dobbelt opp med kjøttboller, legge halvparten av dem over på et stekebrett – før du steker dem – og sette hele stekebrettet i kjøleskapet. Så snart de er frosne, kan du legge dem over i en frysepose. Så har du kjøttboller klare til en annen middag.

Oppskrift på gratinerte kjøttboller med pasta og tomatsaus i langpanne

til 4 personer

Kjøttbollene
1 stilk stangselleri
2 fedd hvitløk
500 g kjøttdeig
1 egg
1 ts flaksalt
godt med nykvernet pepper
2 ss olivenolje til steking

Tomatsausen
300 g pastaskruer
1 løk
3 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
1 ts flaksalt
nykvernet pepper
1 rød paprika
1 boks, 400 g, moste hermetiske tomater
½ ts paprikapulver
1 ts tørket oregano
150 g hvitost
salat til servering

Finhakk stangselleriet og hvitløkfeddene til kjøttbollene i en matprosessor. Ha det i en bolle sammen med kjøttdeigen, eggene, salt og pepper og bland det godt sammen. Væt fingrene i lunkent vann før du ruller dem ut til 16-17 kjøttboller. Stek dem i oljen i en panne på sterk varme til de blir gyllenbrune. De trenger ikke å bli gjennomstek.

Sett stekeovnen på 200 grader varmluft.

Kok pastaskruene i lettsaltet vann 2 minutter kortere enn hva som står på pakken. Ta vare på litt av kokevannet før du hvelver pastaen over i et dørslag og lar den renne av.

Finhakk løk og hvitløk før du har det i en gryte sammen med oljen, salt og pepper. La det surre på medium varme i 4–5 minutter.

Del paprikaen i strimler og ha i sammen med de hermetiske tomatene, paprikapulver og tørket oregano. Kok opp og smak til med krydder. Dersom tomatsausen er litt for fast, har du i litt av pastavannet du tok vare på. Ha i pastaskruene og bland det sammen.

Hvelv pastaskruene og tomatsausen i en ildfast form. Riv osten og fordel litt over halvparten av osten over pastaen. Legg kjøttbollene over der igjen og så resten av osten på toppen.

Stek formen i 18–20 minutter til osten er gyllenbrun.

Serveres med salat.

 

6 kommentarer til “Gratinerte kjøttboller med pasta og tomatsaus i langpanne”

  1. Ser snadder ut.
    Kan denne lages dagen i forveien tro? 😊
    Evt kjøttbollene, så en sparer litt tid i en hektisk hverdag.

    • Hei Ida! Du kan gjerne lage både kjøttbollene og tomatsusen dagen før – du kan også lage store porsjoner av det og fryse ned – og så blir det best om du har det over i formen og gratinerer det samme dag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon