Rosa fisk til middag!

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Rosa fisk til middag!

Laks og ørret er helt klart de fiskeslagene vi spiser mest av her hjemme. Alle i familien spiser av hjertens lyst når de rosa bitene kommer på bordet. Og da blir mor glad.

Hvis du ser på den stikkordskyen som er på venstre side av bloggen min, er det noen ingredienser som peker seg ut. Deriblant bacon. Jeg elsker bacon! God bacon. Jeg kjøper bestandig tørrsaltet bacon. Det vil si bacon som er lagd på gamlemåten ved at det er lagt i grovt salt. Da trekkes det væske ut av kjøttet slik at det blir sprøtt og godt når det stekes. Du slipper at baconskivene ligger og bader i saltvann i stekepanna, som du kan oppleve med andre baconslag.

Så, det er ferfor helt naturlig å surre noen baconskiver rundt fiskefiletene. Her bruker jeg ørret. Om du bruker det eller laks, spiller vel i grunn ikke noen stor rolle.

Potetene synes jeg er litt morsomme i denne retten. Først skjærer jeg dem i tynne skiver og koker dem i lettsaltet vann. Så legger jeg dem utover en stekeplate, drysser over litt salt og olivenolje og steker dem til de begynner å få gyllenbrune og sprø kanter. Blir nesten som potetgull. Supergodt!

Dette er for meg middag som passer akkurat like godt på en hverdag som i helgen. God middag!

Rosa fisk til middag!

Dette trenger du for å lage baconsurrede ørretfileter med sprøstekte potetskiver til 4 personer

Baconsurrede ørretfileter
600 g ørretfilet
bitte litt salt
nykvernet pepper
8 skiver bacon
1 ss olivenolje
smør til steking

Grønnsaker
200 g rosenkål
150 g brekkbønner

Dressing
1 dl creme fraiche
1 ss majones
salt
nykvernet pepper

Sprøstekte potetskiver
8 poteter
½ ts salt
2 fedd hvitløk
3 ss olivenolje
maldonsalt
noen grener frisk dill

Sett stekeovnen på 230 grader.

Start med potetene. For å greie å skjære så tynne skiver, må du enten ha veldig gode knivferdigheter, ha en god grønnsaksskreller eller bruke en mandolin. Det er et skjæreredskap som hjelper deg å lage helt tynne skiver av for eksempel grønnsaker og frukt. En god investering dersom du liker å lage mye forskjellig mat. Mange har også skivemuligheter på food processoren sin eller skiver på rivjernet.

Samme hvilken metode du bruker, skrell du potetene og skjærer dem i tynne skiver. Det er ingen skade skjedd om skivene av naturlige grunner blir litt tykkere.

Kok opp vann i en kjele og kok potetskivene i godt saltet vann i 3 minutter. 1 minutt mer dersom skivene dine er tykkere enn 3-4 millimeter. Hell skivene over i et dørslag og la dem renne godt av. Legg skivene over på et stekebrett. Mest mulig i ett lag. Finhakk hvitløken og fordel den, olivenoljen, saltet og dillgrenene over. Stekes i 10-15  minutter til skivene begynner å bli godt brune rundt kantene.

Del ørret i 4 like store stykker. Dryss over litt salt og godt med pepper før du ruller baconskivene rundt fiskestykkene. Pensle olivenoljen rundt stykkene. Stek skivene på litt over medium varme til baconet har blitt gyllenbrunt. Da er helt sikkert fisken ferdig også.

Grønnsakene koker du i godt saltet vann i noen minutter. Legg i rosenkålen først. Den trenger 2 minutter lenger koketid enn brekkbønnene.

Rør sammen ingrediensene til dressingen. Smak til med salt og pepper.

God middag!

2 kommentarer til “Rosa fisk til middag!”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon