Krabbekos

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Krabbekos

Dette er etter min smak skikkelig snacksemat! Deilig nykokt krabbekjøtt blandet med avokado, majones og noen gode dråper tabasco.

Det som er veldig viktig når du lager en krabbesalat som dette, er å være nøye med rensingen for her kan det lett gå noen små skall av tennene dersom det er rester fra krabbeskallet igjen i salaten. Jeg har lært at krabbekjøtt alltid skal renses 3 ganger for å være helt sikker.

Krabbekos

Krabbesalat
150 g kokt krabbekjøtt
1 avokado
1/2–1 ts salt
nykvernet pepper
2 ss majones
1 ss crème fraîche
10 dråper tabasco, rød eller grønn

Tilbehør
små tomater
melba toast
sprø kjeks

Krabbekos      Krabbekos

Her bruker jeg bare det hvite krabbekjøttet. Liker du en kraftig krabbesmak, kan du gjerne også bruke det brune. Har du ikke en egen skalldyrknekker, legger du et kjøkkenhåndkle over klørne før du slår med kjøttklubba eller et annet passende redskap. På de minste bitene går det også an å bruke en nøtteknekker. Pirk ut alt kjøttet og legg det over på et forholdsvis stort fat. Så klemmer du deg gjennom alt kjøttet i små, små deler og legger det over på den andre siden av brettet etter hvert. Snu brettet og gjenta prosessen minst én gang til, gjerne to for å forsikre deg om at ikke den minste skallbit er gjemt i krabbekjøttet.

Del avokadoen i småbiter og ha i en bolle sammen med krabbekjøttet, salt, pepper, majones,  crème fraîche og tabasco. Den grønne tabascoen er mildere enn den rød, så smak deg fram. Jeg liker best å bruke Maldonsalt til dette.

Skjær av lokket på tomatene og grav ut innholdet med en teskje. Alt tomatkjøttet som du graver ut, kan du bruke til morgendagens tomatsuppe. Tomatene bør ikke være større enn at én tomat blir en munnfull. Fyll tomatene med krabbesalaten.

Krabbekos

Plasser også gode klatter av salaten på små sprøstekte baguettskiver, melba toast eller salte, sprø kjeks. Her pynter jeg med litt timian og små tomatterninger fra de lokkene som jeg akkurat har skjært vekk.

 

Ett kommentar til “Krabbekos”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon