Røkt laks med rugbrød, kremost og lodderogn

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Røkt laks med rugbrød, kremost og lodderogn

Leter du etter en morsom forrett til nyttårsmiddagen? Disse små kanapeene er lekre å se på, enkle å lage og smaker smashing.

Her krydrer jeg til en kremost og smører den utover en tynn skive med rugbrød, leger på et lag med røkt laks eller ørret, litt mer ost og litt mer fisk før jeg avslutter med mer rugbrød. Så pakker jeg det inn i plastfolie og setter det i kjøleskapet en stund før jeg deler det i søte små stykker og plasserer en god klatt med lodderogn på toppen av hvert stykke.

God feiring!

Røkt laks med rugbrød, kremost og lodderogn

Dette trenger du for å lage røkt laks på rugbrød med kremost og lodderogn til 6-8 personer (til snacks eller forrett)
skall og saft av ½ sitron
200 g naturell kremost
¼ ts salt
nykvernet pepper
ca. 20 gressløkstrå
4 skiver tysk rugbrød
200 g røkt laks eller ørret
50 g lodderogn

Riv det gule av skallet på sitronen på den fine siden av rivjernet og rør det sammen med litt sitronsaft og kremosten. Smak til med sitronsaften, salt og pepper. Hakk opp gressløken og rør inn.

Smør et lag av osten på to skiver rugbrød. Legg over et lag med røkt fisk, så ost, fisk og ost igjen. Så en skive brød på toppen. Klipp av fisken slik at den passer akkurat ut til kantene på brødet.

Legg brødene inn i kjøleskapet i minst 1 time før du smører på et tynt lag med smøreopst på toppen og skjærer opp i biter på 4 x 4 cm. Fordel lodderognen på toppen og pynt med gressløk.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon