Noen ganger må det en skikkelig sterk rett til for liksom å kjenne at blodomløpet bare freser avgårde og at svetten siler nedover panna! Utfordringen er å finne akkurat det punktet hvor det sterke er sterkt nok, men ikke så sterkt at sterkhet er det eneste du kjenner. Og vi er jo forskjellig. Noen liker ultrasterk mat mens andre får skjelvende knær bare ved tanken på å spise mat som inneholder chili.

Sterk mat med chili er veldig godt i kombinasjon med noen utvalgte, søte ingredienser. Her er det en søt og saftig papaya som utgjør den perfekte parhesten til chilien.

Får du ikke tak i papaya, kan du bruke mango istedenfor.

Hete scampi med chili og papaya

Dette trenger du for å lage papayasalat med chiliscampi til 4 personer
(som smårett)

20 scampi
2 ts sterk chilisaus
1 ts flytende honning
½ ts fersk ingefær
skall og saft av ½ lime
2 ts olivenolje

Salat
1 medium papaya
2 små tomater
5 sukkererter
1 neve cashewnøtter
1 fedd hvitløk
¼–½ ts tørkede chiliflak
2 ts sukker
1 ss fiskesaus
1 ss limejuice
frisk koriander til pynt

Hete scampi med chili og papaya

La scampiene tine på avispapir før du renser dem. Skjær et snitt langs ryggraden og ta ut tarmen.

Bland chilisaus, honning, finrevet ingefær og lime, og ha det i en pose sammen med scampiene. La det marineres i 20-30 minutter.

Skjær opp papapyaen i lange, tynne strimler.

Jeg skålder tomatene før jeg skjærer dem i strimler. Kok opp vann i en kasserolle. Skjær et kryss på toppen av tomatene og ha dem i det kokende vannet sammen med sukkerertene. Etter 30 sekunder heller du alt over i et dørslag og lar det renne kaldt vann over slik at kokeprosessen stanses. Flå skinnet av tomatene, del dem i båter og fjern frøene inni. Del tomatkjøttet i strimler. Sukkerertene skjæres i tynne strimler.

Rist cashewnøttene i en tørr panne til de blir brunflekkete. Så grovhakker du dem. Finhakk hvitløken. Rør ut sukkeret i fiskesausen og limejuicen før du blander alle ingrediensene til salaten.

Stek scampiene på sterk varme i olivenoljen i 2 minutter på hver side, til de blir rosa.

Hete scampi med chili og papaya

Kos deg!

PS! Når du kjøper scampi, så se bestandig etter ett av disse merkene på pakken!

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *