Røkt laks med pepperrotkrem og surkål

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Røkt laks med pepperrotkrem og surkål

Har du noen gang prøvd å koke din egen surkål? Før jeg gjorde det første gangen, innbilte jeg meg at det var en, om ikke vanskelig, så iallfall en tidkrevende prosess. På pakkene med ferdig surkål står det jo at den er like god som hjemmelagd. Men sånn er det jo ikke! Det er superenkelt å koke surkål selv – det tar riktignok litt tid, men er nærmes ingen jobb – og den hjemmelagde versjonen smaker veldig mye bedre enn den du kjøper ferdig i butikken.

Røkt laks passer veldig godt sammen med en smaksrik pepperrotkrem og den litt syrlige surkålen. Definitivt gode og markante smaker som passer perfekt sammen.

Du kan lage dette og servere som en forrett – da kan du halvere porsjonen – og sammen med andre småretter på et tapasbord. Eller rett og slett når du har lyst på snaddermat en kveld!

Oppskrift på røkt laks med pepperrotkrem og surkål
til 4 personer

8 skiver rugbrød
16 skiver røkt laks

Surkål
1 kg kål
1 ts karve
50 g smør
25 g sukker
½ ts salt
2 ss hvitvinseddik
2 dl eplejuice – gjerne en litt syrlig variant
½ potte dill

Pepperrotkrem
1 dl kremfløte
1 dl lettrømme
2–3 ts revet pepperrot fra tube
saft fra ¼ sitron
¼ ts sukker
salt
nykvernet pepper 

Start med surkålen. Skjær kålen i tynne strimler og ha i en kasserolle sammen med resten av ingrediensene, unntatt dillen. Legg på lokk og kok opp. La det småkoke i ca. 1 ½ time. Rør rundt av og til. Smak til med salt og pepper. Avkjøl. Hakk opp dillen og rør inn.

Pisk kremfløten luftig og stiv og rør inn rømmen og pepperroten. Smak til med sitron, sukker, salt og pepper.

Til servering. Skjær rugskivene i to. Legg på en stor skje med pepperrotkrem før du danderer over den røkte laksen og surkålen. Pynt med litt dill.

 

 

 

6 kommentarer til “Røkt laks med pepperrotkrem og surkål”

  1. Seriøst; surkål med dill har jeg aldri hørt om. Veldig riktig med eple i, som saft eller finraspet fruktkjøtt. Men hvor er saltet og ikke minst karven?

  2. Saltet har jeg jammen glemt å få med i oppskriften, S, så det skal jeg skrive inn med en gang. Du får jo litt eplesmak av juicen som jeg bruker her. Jeg bruker som regel å ha med eplebiter i rødkålen som jeg koker 🙂 Og om man vil ha med dill eller ikke, er helt opp til hver enkelt 🙂

  3. surkål har jg laget før men aldri med dill, så skikkelig godt ut og kan tenke megat det er super godt med røkelaks siden laks og dill er perfekt . må jg prøve neste gang 🙂

  4. Jeg har i alle år laget rød surkål til jul! Det passer til mye av julematen, og er absolutt bedre enn den ferdigkjøpte! Til røkelaks var nytt og må prøves!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon