Fiskemousse med hvit rekesaus

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Fiskemousse med hvit rekesaus

Innimellom er en skikkelig forseggjort forrett det eneste riktige å lage! Det hører definitivt ikke med til hverdagsaktivitetene i det Fru Timianske hjemmet. Men når det først skal serveres, er det fint å ha noen gode oppskrifter å bruke.

Denne fiskemoussen passer også fint å sette på et koldtbord. Da kan den eventuelt lages i én stor form. Da må du beregne lengre steketid. Sannsynligvis et sted mellom 30 og 40 minutter. Avhengig av hvilken form du bruker. Se tipsene lenger ned i oppskriften for å sjekke om den er ferdig stekt eller ikke.

Fiskemoussen kan godt lages dagen før servering. Sausen kan forberedes fram til og med utsiling av løken, for så å gjøres helt ferdig like før servering.

Fiskemousse med hvit rekesaus

Fiskemousse i porsjonsformer
6 personer

275 g fersk filet av sei eller hyse
4­ grener persille
¾ ts salt
nykvernet pepper
1 ½ egg
2 dl kremfløte
smør til smøring av formene

Hvit rekesaus
75 g reker
1 sjalottløk
3 ss tørr hvitvin
3 ss hvitvinseddik
1 dl kremfløte
175 g kaldt smør
1 klype flaksalt
nykvernet pepper
en klem sitronsaft

Alle ingrediensene må være kjøleskapskalde når du skal lage fiskemoussen. Del fiskefileten i terninger og ha dem i en matprosessor sammen med persillegrenene. Kjør knivene rundt til all fisken har blitt hakket opp. Pisk eggene lett sammen før du tilsetter dem samt salt og pepper. Kjør knivene rundt til alt er blandet. Sett hele bollen tilbake i kjøleskapet og la den stå der i 30 minutter.

Sett stekeovnen på 170 grader og smør 6 porsjonsformer rikelig med smeltet smør. Disse rommer 1 ½ dl hver.

Sett matprosessorbollen tilbake på plass og tilsett kremfløten. Kjør rundt til alt er godt blandet. Smak og kjenn om du må tilsette mer salt og pepper.

Fordel fiskemassen i formene og plasser dem i en liten langpanne. Kok opp vann og hell nok kokende vann i langpanna til at det går halvveis opp på formene. Dekk langpanna med aluminiumsfolie og stikk noen hull i folien for å slippe ut damp. Sett langpanna midt i stekeovnen og stek i 20 minutter.

Løft på folien for å sjekke om moussen er ferdig stekt. Det er den når den er ganske fast, men fremdeles litt dissete i midten. Steketiden vil variere litt ut i fra type former du bruker. Løft formene ut av langpanna.

Rens rekene til sausen og legg dem til side.

Finhakk sjalottløken og ha den i en liten kasserolle sammen med hvitvin/eplejuice og hvitvinseddiken. La det koke inn til det er 1 ss væske igjen. Ha i fløten, kok opp og la det koke inn til halvparten. Sil ut løken før du har sausen tilbake i kasserollen.

Del smøret i terninger og visp det inn. Nå må ikke sausen koke, men bare varmes opp slik at smøret piskes inn i sausen. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Fordi smøret er salt, er det ikke sikkert du må salte i det hele tatt. Ha i rekene og la dem varmes opp i 1 minutt. Denne sausen bør lages like før servering. Har du behov for å holde den varm en liten stund, gjør du det over et vannbad. Gjør i tilfellet det før du tilsetter rekene.

Hvelv fiskemoussen ut av formene. Det er mulig du må bruke en spiss kniv for å løsne opp rundt kanten. Fordel sausen over og server.

Fiskemousse med hvit rekesaus Fiskemousse med hvit rekesaus Fiskemousse med hvit rekesaus

Fin fest!

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon