Små pannekaker med røkt laks og rødbeter

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Små pannekaker med røkt laks og rødbeter

Noe av det som er så utrolig moro med mat, er at du kan drømme deg bort til fjerne himmelstrøk. Gi meg en neve koriander og et sitrongress, og jeg ser for meg hvite strender og hyggelige mennesker i Thailand. Ett bitt i burgeren og jeg er i USA, og én liten pannekake med sur krem og røkt laks og jeg står ved fantastiske Kreml i Russland. Da spiller det ingen rolle at jeg aldri har vært der. Det er jo derfor vi har fått utdelt fantasi!

I Russland bruker de å lage små pannekaker som heter blini. De lages av bokhvete, eventuelt i en blanding med hvetemel, gjær, egg og melk. Så topper de pannekakene med pisket rømme og store mengder kaviar eller røkt laks.

Her har jeg lagd min Rakkestadversjon. Bokhveten er erstattet av en blanding av grovt rugmel og vanlig hvetemel, og gjæren er erstattet av bakepulver. Jeg topper mine med pisket creme fraiche tilsatt pepperrot, røkt laks, litt dill og rødbeter. Det blir kjempegodt.

Det er særdeles sjelden jeg serverer forretter hjemme, men når jeg gjør det, er disse helt perfekte. Jeg er litt mer på mye forskjellig småmat på bordet samtidig. Og da er disse helt perfekte også. Ja, jeg vil jo si at de også er helt perfekte å servere når du bare har lyst på god snaddermat en hvilken som helst dag i uka. Her er det bare å finne anledningene.

Små pannekaker med røkt laks og rødbeter

Dette trenger du for å lage 18 små pannekaker
75 grov sammalt rugmel
150 g hvetmel
1/4 ts salt
2 ts bakepulver
2 egg
2 dl melk
smør til steking

Tilbehør
2 dl creme fraiche – helfet
1 cm pepperrot fra tube eller 1/2 ts nyrevet
noen dillkvister
salt
nykvernet pepper
3-4 skiver rødbeter
18 små skiver røkt laks
ruccula

Bland sammen alt det tørre før du har i eggene og melka og pisker det sammen. La røra svelle i minst 30 minutter. Den er ganske så tykk når den er ferdig.

Små pannekaker med røkt laks og rødbeter

Smelt smør i en stekepanne og fordel røre med en spiseskje. Stek pannekakene i 3-4 minutter på hver side til de er gyllenbrune.

Bland sammen creme fraichen og pepperrota og pisk det til det tykner. Smak til med dill, salt og pepper. Rødbetene skjærer du opp i bittesmå firkaner.

Fordel creme fraishe-kremen på pannekakene før fisken, resten av dillen og rødbetbitene fordeles rundt.

Små pannekaker med røkt laks og rødbeter

Pynt med noen ruccolablad.

2 kommentarer til “Små pannekaker med røkt laks og rødbeter”

  1. Desse såg gode ut;-) Eg skal ha selskap for 30 små og store, og treng ein liten, barnevenleg forrett som kan førebuast i god tid (ingen kjenner dagen med baby i hus!!). Kan pannekakene lagast på førehand og frysast ned? Kan kremen rørast saman kvelden før festen? Beste helsing Marit

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon