Fiskeburger

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Fiskeburger

En stadig tilbakevennende favoritt her i huset er fiskeburgeren. Med gode, ferdigkjøpte fiskekaker eller hjemmelagde. Det varierer ut fra hvor mye tid jeg har til rådighet til middagslagingen. Eller tidsspørsmålet er kanskje mer en unnskyldning innimellom, for det tar slettes ikke mye tid å lage de små herlighetene på egen hånd. 10 minutter, kanskje. Maks 15, og det er i grunn ikke mye å si på.

De første gangene jeg lagde fiskekaker, slet jeg litt med å finne den rette konsistensen. De ble for løse og rant derfor for mye utover da jeg stekte dem. Da jeg skjønte at fiskekakedeigen skal ha cirka samme konsistens som en kjøttkakedeig, gikk fiskekakelagingen som en drøm.

Fiskeburger

Dette trenger du for å lage fiskeburger til 4 personer
1 sjalottløk
1 fedd hvitløk
4­­­­–5 grener persille
1/2 chili
600 g fersk fiskefilet – her bruker jeg sei
1 1/2 ts salt
25 g smør
1–1 ½ dl H-melk
1 ss olivenolje til steking

Dressing
3 ss lettrømme eller kesam
1 ss ketsjup
1/4 ts salt
1/4 ts pepper

Til burgeren
2 egg
4 hamburgerbrød
salatblader
1 stor tomat

Når du skal lage fiskekaker eller fiskeburger, er det lurt at alle ingrediensene du bruker er kjøleskapskalde. Det betyr at du må finne frem alle redskapene du skal bruke før du tar fisken, smøret og melken ut av kjøleskapet.

Rør sammen alle ingrediensene til dressingen og kok eggene først. Legg eggene i en kasserolle med kaldt vann, kok opp og la de småkoke i 8 minutter. Ta av skallet og del dem opp i skiver.

Fiskeburger     Fiskeburger

Skrell løken og hvitløkfeddet og ha det i en food processor sammen med persille og chili. Kjør knivene rundt til det har blitt helt smulete. Del fisken i ganske store terninger og ha i processoren. Start knivene og kjør rundt i 20 sekunder. Så har du i saltet og kjører knivene rundt i 20 sekunder til. Del smøret i små terninger og ha dem oppi food processoren. Kjør knivene videre til alle smørterningene er borte i fiskemassen. Spe med melken mens knivene går. Kanskje det er nok med 1 desiliter. Ta av lokket og se. Det skal kjennes nesten ut som kjøttdeig. Ta knivene ut av processoren.

Fiskeburger

Væt håndflatene dine med vann. Rull 1/4 av fiskemassen som en stor snøball. Klapp den litt flat og legg den på et fat. Væt fingrene igjen og gjenta med resten.

Stekes i en blanding av smør og olje på medium varme i stekepanna eller pensles med olje og legges på grillen. Stekes 3–4 minutter på hver side.

Fiskeburger

Dander brød, salat, dressing, eggeskiver og fiskeburger og spis!

 

7 kommentarer til “Fiskeburger”

  1. Hei Marit!

    Bra oppskrift, nå har jeg anbefalt det på Lesernes VG og du ser det nederst på vg.no

    Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange nye lesere, ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea |a| vg.no

    Hilsen Magne i VG

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon