Laks med teriyakisaus

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 45 minutter

Porsjoner: 4

Laks med teriyakisaus

Laks til middag er bestandig populært hjemme hos oss! Hvordan er det hos dere? Og så lenge som det er poppis, gjelder det å ha tilstrekkelig mange varianter av laksemiddagen sånn at ingen går lei, men beholder laksegleden!

Til dagens laksemiddag server jeg smørstekt spinat og ovnsbakte poteter i tillegg til en enkel og hjemmelaget teriyakisaus med appelsinjuice, honning og litt smør. Skikkelig godt!

For å gi laksestykkene er herlig sprøstekt skorpe, kverner jeg mandler som jeg dypper den ene siden av fisken i, før jeg steker den i godt smør. har du ikke mandler tilgjengelig, kan du bruke hvetmel istendenfor.

Ingredienser

Hjemmelaget teriyakisaus med appelsin
3 dl appelsinjuice
60 g honning
2 ss soyasaus
10 g smør

Laksen
25 g mandler
0.25 ts nykvernet pepper
600 g laksefilet uten skinn og bein
25 g smør

Spinaten
400 g spinat
20 g smør
0.25 ts nykvernet pepper
2 ss soyasaus

Potetene
600 g potet
3 ss olivenolje
1 ts salt
0.25 ts nykvernet pepper

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 225 grader varmluft.

Start med potetene. Del dem i mindre biter. Disse potetene er ganske små, så de deler jeg bare i 2. Er potetene større, deler du dem i 3 eller 4 deler. Ha dem i en langpanne og ha over olivenolje, salt og pepper. Bland det sammen og sett pannen i stekeovnen. Stek potetene i 23-25 minutter, til de er gjennomstekte.

Mal mandlene i en mandelkvern eller bruk en matprosessor. Ha det over på en asjett og kvern over pepperen. Bruker du hvetemel, har du den på tallerkenen.

Dypp laksefiletene med skinnsiden ned i de malte mandlene. Det skal jo ikke være skinn på laksefiletne, men du ser hvilken side skinnet har vært på.

Smelt smøret i en stekepanne på litt over medium varme og legg i fiskestykkene, med skinnsiden ned. Stek i 4-5 minutter, til mandelskorpen har blitt gyllenbrun og sprø. Ta ut fisken og tørk ut stekepannen. Du trenger ikke å vaske den.

Ha appelsinjuicen, honningen og Kikkoman soyasaus i stekepannen og kok opp. Legg i fiskestykkene, nå med skinnsiden opp, og la det småkoke til fisken er gjennomstekt. Ta ut fisken og la sausen koke ned til det har blitt ca. halvparten så mye. Ta pannen av varmen og rør inn smøret.

Dersom spinaten ikke er vasket når du kjøper den, må du vaske den godt før du bruker den. Spinat bruker å være full av sand.

Smelt smøret til spinaten i en kjele og ha i spinaten. La det frese på forholdsvis høy varme til spinaten ramler sammen. Det tar noen få minutter. Vend på spinaten innimellom. Ha i nykvernet pepper og Kikkoman soyasaus.

PS! Vil du ha variasjon, kan du gjerne servere både ris og nudler til istedenfor poteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon