Taco på en onsdag? JA! Hvorfor ikke? Med fisk, massevis av grønnsaker, grove lefser og kjapp tilberedning er dette en perfekt hverdagsmiddag!

Og sjekk ut fargene! Det er så herlig med fargerik mat! Og etter min erfaring elsker unger fargerik mat!

Nå er det mangosesong, så da passer det bra å lage en manogsalsa å servere til også. Tilpass chilimengden ut fra din egen og de andres gane. Jeg liker den best når det er litt hete i den, men her er vi forskjellig.

Her har jeg brukt ørretfileter som jeg skjærer i terninger og blander med ferdig fajitaskrydder fra Old El Paso. Du kan også bruke laks, torsk eller sei. Og du kan bruke tacokrydder om du heller vil det. Fajitaskrydderet har en litt mer røkt smak enn tacokrydderet, så bruk din favoritt.

Fisketaco med grove lefser og fajitaskrydder

til 4 personer

600 g ørret eller laks uten skinn og bein
1 pk Old El Paso fajitaskrydder
2 ss olivenolje til steking

Mangosalsa
1 moden mango
saft av ½ lime
1 fedd hvitløk
¼ ts flaksalt
nykvernet pepper
10-12 cherrytomater – her bruker jeg både røde og oransje tomater
2 vårløk
¼-1 rød chili
¼ potte koriander

Guacamole
2 spisemodne avokadoer
1 fedd hvitløk
saft av ½ lime
½ ts flaksalt
nykvernet pepper

Til servering
1 pk Old El Paso fullkornstortillalefser og/eller
1 pk Old El Paso fullkornstacobåter
1 glass Old El Paso tacosaus – her bruker jeg den mildeste typen
rømme
ruccola eller annen salat

Del ørret i terninger på ca. 3 x 3 cm og legg på en tallerken. Dryss over fajitaskrydderet og bland det sammen. La den ligge mens du gjør klart resten.

Jeg bruker bestandig å skrelle mangoen først før jeg skjærer av sidene helt inn mot den store flate steinen i midten, og så skjærer av det resterende fruktkjøttet rundt steinen etterpå. Noen liker å skjære løst kjøttet først mens skinnet fremdeles er på, for så å rute opp kjøttet og vende det ut fra skallet. Du gjør som du liker best.

Du skal iallfall ende opp med mangoen i små terninger. Ha dem i en bolle sammen med limesaften og helt finhakket hvitløkfedd, salt og pepper. Rør det sammen.

Del tomatene i 2 eller 4 og skjær vårløken i tynne ringer. Chilien finhakker du, med eller uten frø (mesteparten av heten er i frøene) og grovhakk korianderen. Rør alt sammen og smak til for å kjenne om salsaen er passe krydret.

Til guacamolen moser du avokadoene og river hvitløkfeddet på den fine siden av rivjernet. Bland det sammen med resten av ingrediensene i en bolle. Smak til for å kjenne om den er passe krydret.

Varm oljen i en stekepanne på midt mellom medium og høy varme og legg i fiskebitene. Stek dem i 2-3 minutter på den ene siden, snu dem og stek like lenge på den andre siden.

Varm lefsene enten i mikroblgeovn eller i stekeovnen på 150 grader, pakket inn i aluminiumsfolie i 6-7 minutter.

Så er det bare å fordele tingene i små skåler og benke seg rundt bordet!

God middag!

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Haugen-Gruppen. 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *