Fisketaco med ørret

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Fisketaco med ørret

Taco på en onsdag? JA! Hvorfor ikke? Med fisk, massevis av grønnsaker, grove lefser og kjapp tilberedning er dette en perfekt hverdagsmiddag!

Og sjekk ut fargene! Det er så herlig med fargerik mat! Og etter min erfaring elsker unger fargerik mat!

Nå er det mangosesong, så da passer det bra å lage en manogsalsa å servere til også. Tilpass chilimengden ut fra din egen og de andres gane. Jeg liker den best når det er litt hete i den, men her er vi forskjellig.

Fisketaco med ørret

til 4 personer

600 g ørret eller laks uten skinn og bein
1 pk ferdigkjøpt fajitaskrydder
2 ss olivenolje til steking

Mangosalsa
1 moden mango
saft av ½ lime
1 fedd hvitløk
¼ ts flaksalt
nykvernet pepper
10-12 cherrytomater – her bruker jeg både røde og oransje tomater
2 vårløk
¼-1 rød chili
¼ potte koriander

Guacamole
2 spisemodne avokadoer
1 fedd hvitløk
saft av ½ lime
½ ts flaksalt
nykvernet pepper

Til servering
1 pk fullkornstortillalefser og/eller tacobåter
tomatsalsa – lag din egen (klikk deg inn her for oppskrift) eller kjøp ferdig
rømme
ruccola eller annen salat

Del ørret i terninger på ca. 3 x 3 cm og legg på en tallerken. Dryss over fajitaskrydderet og bland det sammen. La den ligge mens du gjør klart resten.

Jeg bruker bestandig å skrelle mangoen først før jeg skjærer av sidene helt inn mot den store flate steinen i midten, og så skjærer av det resterende fruktkjøttet rundt steinen etterpå. Noen liker å skjære løst kjøttet først mens skinnet fremdeles er på, for så å rute opp kjøttet og vende det ut fra skallet. Du gjør som du liker best.

Du skal iallfall ende opp med mangoen i små terninger. Ha dem i en bolle sammen med limesaften og helt finhakket hvitløkfedd, salt og pepper. Rør det sammen.

Del tomatene i 2 eller 4 og skjær vårløken i tynne ringer. Chilien finhakker du, med eller uten frø (mesteparten av heten er i frøene) og grovhakk korianderen. Rør alt sammen og smak til for å kjenne om salsaen er passe krydret.

Til guacamolen moser du avokadoene og river hvitløkfeddet på den fine siden av rivjernet. Bland det sammen med resten av ingrediensene i en bolle. Smak til for å kjenne om den er passe krydret.

Varm oljen i en stekepanne på midt mellom medium og høy varme og legg i fiskebitene. Stek dem i 2-3 minutter på den ene siden, snu dem og stek like lenge på den andre siden.

Så er det bare å fordele tingene i små skåler og benke seg rundt bordet!

God middag!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon