Ørret med soyasaus og honning

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ørret med soyasaus og honning

Innimellom kjenner jeg at jeg trenger å krydre opp fiskemiddagene våre litt. Gi dem en smak av noe litt annet og ekstra enn fiskesmaken. Ikke for det at jeg ikke liker fiskesmaken – for jeg elsker jo fisk – men for variasjonens skyld. Jeg har iallfall ofte lettere for å krydre kjøtt ganske kraftig enn fisk.

Krydringen av disse ørretfiletene er superenkel og kjapp, og gir et lett asiatisk preg på den ferdige smaken.

For at middagen skal gå ekstra kjapt, bruker jeg her en ferdig, fersk wokblanding med hodekål, brokkoli, gulrot, sukkererter og paprika, fra butikken. Du kan selvfølgelig kutte opp og lage denne blandingen selv!

Ørret med soyasaus og honning

Dette trenger du for å lage ørret med wokgrønnsaker og ris til 4 personer
4 dl fullkornsris
6 dl vann
600 g ørretfilet
1 ½ ts Maldonsalt
godt med nykvernet pepper
1 ss kokosolje eller annen nøytral olje
2 ss soyasaus
1 ss flytende honning
½ ts chiliflak eller ¼ ts chilipulver
600 g ferdig wokblanding med gønnsaker (brokkoli, hodekål, gulrot, sukkererter, paprika)
2 ss olivenolje

Kok opp vannet til risen og kok den etter anvisning på pakken.

Fjern eventuelle bein fra fiskefiletene og dryss over litt salt og pepper. Varm oljen i en stekepanne og legg i fiskefiletene med skinnsiden ned (selv om det ikke er skinn på bitene). Rør sammen soyasausen, honningen og chiliflakene og pensle det over fiskestykkene.

Stek fisken på litt under medium varme i 4-5 minutter. Skru ned varmen noe før du vender stykkene. Pensle over soyasausen og la stykkene steke til fisken blir så gjennomstekt som du ønsker at den skal være. Vend stykkene igjen og pensle på et nytt lag med saus før du serverer fisken.

Mens fisken stekes, fikser du grønnsakene. Varm opp halvparten av oljen og ha i halvparten av grønnsakene, ferdig oppdelt, sammen med halvparten av det resterende saltet samt pepper. La det frese på forholdsvis sterk varme i noen minutter til grønnsakene begynner å bli myke, men fremdeles har godt med tyggemotstand. Legg dem over på et serveringsfat og gjenta med resten.

Da er det klart for servering!

Ørret med soyasaus og honning Ørret med soyasaus og honning Ørret med soyasaus og honning

God middag!

 

 

 

 

2 kommentarer til “Ørret med soyasaus og honning”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon