Stekt fisk med bacon og byggrissalat

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Stekt fisk med bacon og byggrissalat

Dette er en middag jeg rett og slett blir lykkelig av! Den ser helt knall ut og den smaker helt knall! Og da synes jeg det er en god deal. Når da i tillegg resten av familien synes det smaker godt, ja, da er alt såre vel!

Jeg bruker lyr her på dette bildet, men du kan veldig godt bruke både torsk og sei, eller du kan hoppe over til en rød fisk. Ta det du har for hånden.

stekt-fisk-med-bacon-og-gronnsaker

 

Oppskrift på stekt lyr med bacon og byggrissalat
til 4 personer

100 g byggris
2 ts flytende grønnsaksfond eller 1 buljongterning
125 g bacon
1 fedd hvitløk
½ brokkoli
2 tomater
1 rød paprika
500 g filet av lyr
1 ts salt
nykvernet pepper
3 ss olivenolje

Kok byggrisen og grønnsaksfonden eller buljongterningen etter anvisning på pakken.

Del opp baconet i småbiter og stek det gyllenbrunt på medium varme i en stekepanne. Mens det steker, gjør du klar grønnsakene. Finhakk hvitløkfeddet. Del brokkolien i små buketter – ta også med stilken og del den i små terninger. Tomaten deler du i tynne båter og paprikaen deler du i terninger på ca. 1 x 1 cm.

Del også opp fisken i passe porsjonstykker og dryss over halvparten av saltet og ta en runde med pepperkvernen. Legg det til side.

Når baconet er ferdig, tar du det ut av pannen og legger det over på kjøkkenpapir. Vask raskt ut av stekepannen.

Ha halvparten av olivenoljen i stekepannen og ha i grønnsakene du akkurat har delt opp. La det surre på litt over medium varme i 6-7 minutter. Dryss over resten av saltet og godt med nykvernet pepper. Ha i byggrisen og rør den inn.

Har du enda en stekepanne, tar du resten av oljen i den, varmer den til forholdsvis sterk varme og legger i fiskestykkene med skinnsiden ned – selv om det ikke er skinn på fisken. Stek den i ca. 4 minutter. Skru ned varmen noe, vend fisken og la den steke videre i ca. 3 minutter.

Har du bare én panne, steker du fisken når byggrissalaten er ferdig.

byggris-med-gronnsaker-og-fiskstekt-lyr-med-middagsbyggstekt-lyr-med-gronnsaker-og-byggmiddagsbygg-med-stekt-fisk-gronnsaker-og-bacon

God middag!

 

 

4 kommentarer til “Stekt fisk med bacon og byggrissalat”

    • Ja, og det smaker skikkelig godt også, Ruth!
      Jeg kjøpte tallerkenene på en butikk/restaurant på Steinkjer. Jeg husker ikke merket. De er nede på jobben, og jeg sitter hjemme nå. Skal se om jeg husker å sjekke til uken. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon