Den ultimate sommerdesserten er norske jordbær med vaniljesaus! Det er virkelig smaken av sol og sommer! Herlige saker!

Det å lage hjemmelaget vaniljesaus er fort gjort og ganske så enkelt når du bare vet hvordan du skal gjøre det. Du må passe på under oppvarmingen, slik at sausen ikke blir for varm, så følg fremgangsmåten nøye.

Oppskrift på vaniljesaus
1 vaniljestang eller 1 ts ekte vaniljesukker
4 dl H-melk
4 eggeplommer
100 g sukker

500 g jordbær til servering

Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene. Ha dem i en tykkbunnet kjele sammen med melken og varm til den når kokepunktet.

I en bolle pisker du lett sammen eggeplommene og sukkeret (og vaniljesukkeret, dersom du bruker det). Hell den varme melken over eggeblandingen og rør til sukkeret er oppløst. Hell det så tilbake i kasserollen og varm sausen opp, på forholdsvis svak varme, til den tykner.

Rør rundt hele tiden. Sausen er tykk nok når du kan lage en ”vei” i sausen på baksiden av en sleiv. Hell sausen over i en bolle og la den avkjøles. Sausen vil tykne mer når den står litt i kjøleskapet.

Rens jordbærene like før servering.

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *