Ovnsbakte grønnsaker og kjøtt

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ovnsbakte grønnsaker og kjøtt

Alle som har lest noen av mine middagsoppskrifter vet at jeg er en stor tilhenger av å putte diverse råvarer i en langpanne, helle over litt gor olivenolje og krydder, blande og steke. Dette er middager som er kjappe å lage, lite jobb med og som du lett kan bruke opp rester i eller når du har små biter av diverse grønnsaker liggende i kjøleskapet.

Som du kan se av bildet under, bruker jeg både maiskolber og artisjokker. Når sant skal sies, er ikke artisjokken det mest vellykkede jeg har hatt i en slik langpanne, men jeg legger inn oppskriften og bildet for det. Artisjokken blir bedre hvis du damper eller koker den. Har du små artisjokkhjerter som du har kjøpt på glass, kan du legge dem i langpanna når det er 5-8 minutter igjen av steketiden.

Ovnsbakte grønnsaker og kjøtt

I denne formen har jeg brukt
(Beregnet til 4 personer)

3 maiskolber
6 potet
2 ferske artisjokker (kan gjerne kuttes ut – se teksten)
1 gul paprika
1 rød paprika
1 squash
noen tomater. her bruker jeg både gule og rød
noen sukkererter
300 g gode kjøttpølser
400 g koteletter
Bland alle grønnsakene i langpannen. Ha over litt salt, pepper og olivenolje. Rør rundt slik at alt blir godt blandet. Stekes i ovnen på 200 grader i 40-45 minutter.

Skjær opp pølsene i passe biter. Salt og pepre kotelettene og del dem opp i litt mindre biter. Legg dem i langpannen når det er ca 20 minutter igjen.

Ovnsbakte grønnsaker og kjøtt

Serveres med godt brød og eventuelt med en god dressing.

6 kommentarer til “Ovnsbakte grønnsaker og kjøtt”

  1. Hallo! Jeg er ganske “grønn” på å lage mat, og må ha alt inn med ei teskje! 😉 Men, når skal kotelettene legges inn? 🙂 Dette så herlig ut!!

    • Både pølsene og kotelettene kan has i når det er ca. 20 minutter igjen av steketiden. Det står også i oppskriften, Liv Renate! Masse lykke til – og husk nå å stole på deg selv når du lager mat, så skal du se at grønnheten forsvinner 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon