En av de travle maiukene står for døren med opptil flere foreldremøter, rigging til 17. maifeiring, selve 17. maifeiringen og 90-bursdag! Her gjelder det å holde foukset og å få i seg nok med næring!

Som vanlig er det litt av hvert i forslaget til ukemeny her fra Fru Timian. Her finner du både fisk, kylling, svinekjøtt og storfekjøtt. Så her skulle det være noe for enhver smak. For 17. mai finner du en større oversikt over god mat å spise på nasjonaldagen.

En riktig god uke til deg! Og husk; Nyt livet og nyt maten!

Ukemeny for uke 20

 

Mandag 12. mai – Stekt torsk med nypoteter og asparges

Godt, enkelt og perfekt middag på en mandag!

Ukemeny for uke 20

 

Tirsdag 13. mai – Spagetti med kylling, hvitløk og paprika

Når mat er både lettvint og god, er jeg fornøyd! Ofte er jo det de to viktigste kriteriene til en hverdagsmiddag. Denne middagen er dessuten helt perfekt for ungene i huset å lage.

Ukemeny for uke 20

 

Onsdag 14. mai – Kokos- og chilisuppe med stekte kjempereker

Det er skikkelig gode, thailandske smaker i denne suppa. Se om du kan finne scampi som er miljøsertifiserte i butikken.

Ukemeny for uke 20

 

Torsdag 15. mai – Saftig, panert kylling med ovnsbakte grønnsaker

Det var med sterk inspirasjon fra én av Nigella Lawsons kokebøker jeg lagde denne retten første gangen. Kyllingfiletene blir supersaftige når de blir behandlet på denne måten!

Ukemeny for uke 20

 

Fredag 16. mai – Grove pizzasnurrer med ost og skinke

Jeg tror jeg satser på å finne noen pizzasnurrer i fryseren som vi kan spise dagen før den store dagen. Alle foreberedelsene til 17. mai, som jeg ikke har gjort tidligere i uka – for det gjør jeg jo aldri – får ettermiddagen til å gå allikevel.

Ukemeny for uke 20

 

Lørdag 17. mai – Her er det bare å velge seg sin favoritt

Grilling, koldtbord, lapskaus eller pølse i lompe? Har du planer for 17. mai-maten? Her kommer noen gode tips fra meg.

Ukemeny for uke 20

 

Søndag 18. mai – Hjemmelagd lasagne

Jeg tror jeg går for en stor langpanne med lasagne på 18. mai i år. Lager dobbel porsjon når jeg først er i gang også, så kan vi spise restene på mandag.

Ukemeny for uke 20

 

Ukens dessert – 17. mai-kake med kremostglasur

Hvis du ennå ikke har bestemt deg for hvilken kake du skal lage til 17. mai, får du herved enda et alternativ å velge mellom. Her har jeg tatt utgangspunkt i mitt alltid vellykkede sukkerbrød, men bytter ut halvparten av hvetemelet med malte, skåldede mandler. Sukkerbrødet blir bitte litt mer kompakt og får litt mer smak. Og så har jeg erstattet den tradisjonelle piskede kremen med en kremostglasur.

Ukemeny for uke 20

 

Ukens gjærbakst – Supergode kardemommeknuter

Dette er definitivt noe av det aller beste jeg vet om! Hva med deg?

Ukemeny for uke 20

En riktig god uke til deg!

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *