Ukemeny uke 4

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny uke 4

Nå er det jammen straks klart for en ny uke! Jeg håper uken din har vært fin og at du er klar for straks å ta fatt på en ny.

Jeg gleder meg skikkelig til uken som kommer. Da blir det både noen spennende møter, jeg skal på lunsj på Theatercaféen, jeg skal være dommer i «Fiskesprell»-konkurranse på den ene barneskolen i Rakkestad (skal være to ganger denne uka og to ganger neste uke, så det blir spennende), jeg skal filme med Heine Totland og til helgen skal jeg på reisetreff i Førde sammen med Yngvar, som er kjent fra Puls! Og så må jeg også rekke å jobbe videre med nyhetene som jeg planlegger som en forlengelse av krydderserien min. Fy flate så mye spennende jeg får være med på! Har du lyst til å være med litt på siden, er du så hjertelig velkommen til å følge meg på Instagram Story eller SnapChat – du finner meg som frutimian eller Fru Timian alle steder.

God mat må vi ha for å holde kropp og sinn skjerpet, så jeg har satt opp et forslag til ukemeny for den kommende uken også. Jeg håper du finner mye her som du blir fristet av og får lyst til å lage den kommende uken.

Det er kjekt å ta en runde gjennom kjøleskapet og skuffer og skap for å se om det er rester og råvarer som bør brukes opp i løpet av de kommende dagene. Så bytt gjerne ut noen av råvarene i mine oppskrifter for å tilpasse dem til hva du har tilgjengelig.

Ønsker deg en strålende fin uke! Og husk; Nyt livet og nyt maten!

 

Mandag 20. januar – Stekt ørret med linse- og gulrotsalat

Jeg elsker denne middagen! Jeg kjøper bestandig laks og ørret med skinnet på, dersom jeg kan få tak i det. Og så steker jeg det på forholdsvis sterk varme til skinnet får en gyllen farge og er skikkelig sprøtt. Så vender jeg fisken og lar den steke ferdig på helt svak varme i stekepannen. Og nå må du for all del ikke kaste dette skinnet, for det smaker fantastisk godt! En perfekt smakskombinasjon til fiskekjøttet.

Etter min smak passer linse- og gulrotsalaten utrolig godt til den fete og særdeles gode fisken. Det ser aldeles smashing ut og smaker akkurat likedan.

 

Tirsdag 21. januar – Pasta arrabbiata

Pasta, hermetiske tomater, litt het chili og så mye god oliven som du orker. Det er grunnlaget for en superkjapp og god middag!

 

Onsdag 22. januar – Kyllingform med poteter og asparges

Denne kyllingformen er jeg helt overbevist om at kommer til å bli en STOR FAMILIEFAVORITT i veldig mange hjem! Hvis du bruker å lage Arvekyllingen eller Arvekyllingen med en vriinnimellom, MÅ du prøve ut denne langpanneretten også! Du kommer garantert til å elske den!

 

Torsdag 23. januar – Spagetti bolognese one pot

Spagetti og kjøttsaus eller spagetti bolognese. Spiller ingen rolle for meg hva det kalles. Så lenge som det er skikkelig godt – og veldig kjapt og enkelt å lage – er jeg fornøyd.

 

Fredag 24. januar – Torsketaco med guacamole og stekt mais

Det er virkelig deilig å servere fredagstaco med litt vri innimellom!

 

Lørdag 25. januar – Spinatpai med fetaost!

Å jeg ELSKER denne spinatpaien! Den er full av gode smaker og en skikkelig stor favoritt hjemme hos oss. Jeg bruker også å lage denne som små minipaier innimellom. De bruker også å bli veldig godt mottatt.

 

Søndag 26. januar – Kylling korma

Dette er perfekt mat å lage både når du skal ha mat til en liten familie og når du skal lage mat til mange! Det er bare å finne frem en større gryte!

 

Ukens kjeks – De beste havrekjeksene

Dette er VERDENS BESTE HAVREKJEKS! De er altså så utrolig gode, og de selges på Minibakeriet i Norfjordeid. Jeg var så heldig at jeg fikk oppskriften fra Leon, sånn at vi som bor litt for langt unna til å stikke innom også kan få nyte dem!

 

Ukens gjærbakst – Kaldhevede rundstykker

Disse er perfekte å lage i helgen, når du har lyst på nystekte rundstykker til frokost, men ikke gidder å stå opp i otta.

God uke til deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon