Stekt ørret med linse- og gulrotsalat

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Stekt ørret med linse- og gulrotsalat

Jeg elsker denne middagen! Jeg kjøper bestandig laks og ørret med skinnet på, dersom jeg kan få tak i det. Aller helst ferdig skrapet skinn, sånn at det eneste jeg trenger å gjøre er å krydre litt før jeg legger fiskestykket, med skinnsiden ned, i stekepannen eller på grillen. Jeg steker det på forholdsvis sterk varme til skinnet får en gyllen farge og er skikkelig sprøtt. Så vender jeg fisken og lar den steke ferdig på indirekte varme på grillen, og på helt svak varme i stekepannen. Og nå må du for all del ikke kaste dette skinnet, for det smaker fantastisk godt! En perfekt smakskombinasjon til fiskekjøttet.

Etter min smak passer linse- og gulrotsalaten utrolig godt til den fete og særdeles gode fisken. Det ser aldeles smashing ut og smaker akkurat likedan.

 

Stekt ørret med linse- og gulrotsalat

til 4 personer

Ørreten 
600 g ørret, helst med skinn, uten bein
1 ts salt
nykvernet pepper
1 ss olivenolje

Linse- og gulrotsalaten
2 medium store gulrøtter
1 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
1 ts flaksalt
nykvernet pepper
½ ts spisskummen
1 boks linser, ca. 300 g
noen skriver parmesan
75 g blandet grønnsalat

Skrap vekk eventuelle skjell fra ørretskinnet. Tørk det med papir slik at det er helt tørt før du krydrer det med salt og pepper. Ha oljen i en stekepanne og legg i fiskebitene, med skinnsiden ned. Stek fisken på forholdsvis sterk varme i 4–5 minutter, til skinnet får en gyllen farge og blir sprøtt.

Skru varmen ned til helt lav, vend fiskestykkene og la fisken ligge denne veien og steke ferdig. Det tar bare 2–3 minutter.

Skrell gulrøttene og del dem i staver. Finhakk hvitløkfeddet og ha dette i en annen stekepanne sammen med olivenoljen. La det surre på forholdsvis svak varme til gulrotbitene begynner å bli myke. Dryss over krydderet. Ha i linsene og la dem bli varme.

Hell blandingen over på et serveringsfat. Fordel over noen parmesanskiver og bland inn salaten.

 

orret og linser

stekt ørret med linse- og gulrotsalat

linsesalat med gulrot og parmesan

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon