Ukemeny for uke 51

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 51

Hvordan står det til med julestemningen din? Jeg kjenner at intensiv julemusikkspilling de siste to ukene har gjort sitt til at jeg er akkurat så klar for jul som man skal være når det fremdeles er en og en halv uke igjen til julaften.

De siste årene har jeg prøvd å vært flinkere til å løsne litt på alle de rigide «må-gjøre» kravene jeg hadde før, og heller invitert venner på middager eller kveldskos istedenfor. Spisende og skravlende ved et kjøkkenbord er jo en mye hyggeligere måte å tilbringe adventstiden på enn å stå med nesa og skurefilla langt inne i et kjøkkenskap.

Alle hverdagsmiddagene også denne uka er kjappe å lage, så rekker du både å stelle i stand middag og å kjøpe julegaver. Til helga blir det julelukter og -smaker!

Jeg håper du får en riktig fin adventsuke! Og husk: Nyt livet og nyt maten!

Ukemeny for uke 51

Mandag 15. desember – Laksemiddagen hele familien elsker

Jeg simpelthen elsker det når jeg kan smelle sammen en supergod middag – som hele familien elsker – på mindre enn halvtimen! Gjør ikke du også?

Ukemeny for uke 51

Tirsdag 16. desember – Pasta med kylling og tomatsaus

Vi er enige om at vi elsker supergode hverdagsmiddager som kan lages på under 30 minutter! Ikke sant? Og som i tillegg er bra for både kropp og sjel å spise. Det er denne middagen! Så friske og gode smaker og så vakker å se på. Ja, jeg tillater meg å si det. Jeg elsker det når det er så skarpe farger på maten. Dette er en hverdagsmiddag etter mitt hjerte. Håper den er etter ditt også!

Ukemeny for uke 51

Onsdag 17. desember – Supergode fiskekaker med fløtegratinerte poteter

Ja, jeg vet det tar litt tid å lage fløtegratinerte poteter. Men det er ikke så mye jobb med dem og når du først får plassert formen i stekeovnen, kan du jo sette deg med beina på bordet og lese avisen!

Lag dine egne fiskekaker, som jeg gjør her, eller kjøp ferdige i butikken.

Ukemeny for uke 51

Torsdag 18. desember – Stekt chorizo med bønner og tomat

Jeg trenger i alle fall fargerik mat som dette nå når det er smått stelt med farger rundt oss ute! Må jo bare bli i godt humør av denne middagen!

Ukemeny for uke 51

Fredag 19. desember – Tacosuppe

Hvis du vil har en liten vri på den tradisjoneller tacoen, kan du prøve denne tacosuppen. Alle de gode smakene er definitivt på plass!

Ukemeny for uke 51

 

Lørdag 20. desember – Lutefisk med bacon og ertestuing

Når lutefisken kommer på bordet, ja da vet jeg at det ikke er mange dagene igjen til jul!

Fast og fin lutefisk med sprøstekt bacon, erter i en eller annen fasong og storelefser. Da ligger det til rette for et aldri så lite luksusmåltid!

Søndag 21. desember – Vårruller

Sønnen i huset foreslo å omdøpe vårrullene til vinterruller ettersom vi tross alt befinner oss på den tiden av året. Jeg beholder navnet og drømmer meg bort til våren!

Ukemeny for uke 51

Ukens dessert – Marvpostei

Marvpostei kan etter min mening spises hele året. Små munnfuller fulle av gode smaker!

Ukemeny for uke 51

Ukens gode gjærbakst – Julekake med rosiner

Å hvilken lykke det er å kunne spise en skive nystekt julekake! Disse er veldig greie å bake og egner seg godt til å fryse også.

Ukemeny for uke 51

En riktig god uke til deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon