Ukemeny for uke 9
Hei godtfolk! Håper du har en fin dag!
Jeg har brukt helgen til å vaske vegg fjorårets grønske i drivhuset, så nå er det offisielt åpnet for sesongen! Jeg sitter i drivhuset og skriver ukemenyen nå. Herlig!
Søndag betyr jo ny ukemeny, så her kommer et forslag for den kommende uken. Her er det forhåpentligvis noe for enhver smak. Noe spicy, noe mildt, noe klassisk og noe med litt mer moderne tvist.
Jeg ønsker deg en riktig så god uke! Og husk: Nyt livet og nyt maten!
Mandag 29. februar – Tomatsuppe med brødkrutonger og pesto
Hjemmelagd tomatsuppe både smaker supergodt og gjør bra for kroppen. Når den da i tillegg er kjapp å lage, kan man ikke annet enn å fryde seg!
Tirsdag 1. mars – Fiskepinner med potetstappe og brokkoli
Hjemmelagde fiskepinner er bestandig superpopulær middag hjemme hos oss. Og det vet jeg det er hos mange andre også.
Onsdag 2. mars – Kjapp risgryte med kalkunfilet
Du kan gjerne også bruke kyllingfilet i denne kjappe og gode risgryta.
Torsdag 3. mars – Spicy kjøttboller i tomatsaus
Det går så fort å lage kjøttboller at det funker helt fint på en torsdag også. Krydderne i både kjøttbollene og sausen er inspirert fra det nord-afrikanske kjøkkenet. Skikkelig deilig mat!
Hjemmelagde noriruller er kjempegodt og ganske radig å lage. Vær nøye når du koker risen, for det er den som legger grunnlaget for et godt måltid.
Lørdag 5. mars – Stekt ørret med dillpotet og rødbetpesto
Jeg er sikker på at blir glade og får ekstra med positiv energi når vi lager og spiser mat med friske, skarpe farger. Se på de fantastiske fargene på denne retten! Dette er en symfoni av vakre røde toner.
Søndag 6. mars – Gryte med bacon, grytekjøtt og gode pølser
Dette er en kjempegod gryte som gjerne kan stå å putre på stekeplaten i mange timer – eller inne i stekeovnen. Da er du garantert fantastisk lukt i hele huset – og veldig gode smaker når kjelen settes frem på bordet.
Dette er en virkelig klassiker. Iallfall i mitt liv. Bestemor var en stor toscakakebaker, så jeg får riktig så gode assosiasjoner bare jeg tenker på den.
Dette er et fantastisk brød både å se på og å spise. ”Livets brød” har jeg lest at det betyr, eller at det skal forestille hveteakset. Og det er vel egentlig to sider av samme sak. Uten hvetemelet blir det smått stelt rundt omkring.
Riktig god uke til deg!