Ukemeny for uke 9

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 9

Det er ikke mye vinter utenfor huset her i grunn! All snø er borte, jeg synes å skimte litt grønt på hekken mot naboen (men det er kanskje bare mose?) og da jeg tok meg en løpetur i morges var det så mye fuglekvitter at man skulle tro det var april! Eller kanskje ikke fuglene bruker å kvitre mindre på vinteren? Det er en grunn for at jeg er matblogger og ikke ornitolog! He he he!

Jeg får holde meg til mattipsingen! Så her kommer mine forslag for ukemeny for den kommende uken. Håper du finner mye du har lyst til å prøve! Ønsker deg en strålende fin uke, og husk; Nyt livet og nyt maten!

 

Mandag 25. februar – Tomatrisotto

Jeg blir glad bare jeg ser bildene av denne maten! Hva med deg?

 

Tirsdag 26. februar – Stekt torsk med råstekte poteter (sponset link)

Med den norske skreien i sesong, er det bare om å gjøre å spise så mye av den som mulig. Bruk gjerne steketipsene som jeg kommer med i denne oppskriften, så får du garantert skikkelig saftige torskestykker!

 

Onsdag 27. februar – Tex-mexsalat med kylling, avokado og krønsj

Å, jeg elsker salater med massevis av god smak, litt krønsj og friske farger! Og er du litt som meg, tror jeg at du kommer til å elske denne salaten du også! Her er det saftig kylling og moden avokado, salat og paprika, og så er det i tillegg noen herlige tex-mex-smaker i bønnene og tortillachipsen.

 

Torsdag 28. februar – Kjøttkaker med brun saus og ertestuing

Dette er virkelig norsk tradisjonsmat på sitt beste! En super middagsvinner for hele familien.

 

Fredag 1. mars – Kyllinglasagne

Litt usikker på om det rent teknisk er lov til å kalle dette en lasagne, men jeg tar sjansen på at en eventuell tilgivelse kommer man bare får smakt!

 

Lørdag 2. mars – Kjøttgryte med rotgrønnsaker og potetstappe

Selv om det kan se ut som våren lusker rundt hjørnet, er det fremdeles grytetid! Og godt er det! Dampende gryter som fyller hele huset med godlukt i flere timer før den endelig kommer på bordet – det er jo noe av det beste som finnes!

 

Søndag 3. mars – Pastasalat med reker og ostesaus

Dette er en supergod og enkel pastasalat! Den blir definitivt best når du bruker ferske eller frosne reker, og ikke de som ligger i lake. Da ligger det i grunn til rette for et herlig måltid!

 

Ukens kake – Nøttekake med hermetiske pærer, krem og sjokolade

Jeg har definitivt ikke tall på hvor mange ganger jeg spiste denne kaken i barndommen. Jeg tror det nesten bestandig lå en nøtte- eller mandelbunn på lur i fryseren hjemme, en boks eller to med fløte i kjøleskapet og hermetiske pærer på kjølerommet.

 

Ukens gjærbakst – Fastelavnsboller

Til helgen er det fastelavn, så da må det bakes fastelavnsboller!

 

En god uke til deg!

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon