Ukemeny for uke 44

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 44

Det er søndag og det er tid for å lag en ny ukemeny for den kommende uken. Som vanlig med litt av hvert – både fisk, hvitt kjøtt, svinekjøtt, storfekjøtt og vegetar.

Forrige uke ble jeg utfordret av Framtiden i våre hender om jeg kunne tenke meg å ha fokus på å hvordan vi kan redusere kjøttforbruket vårt. Det siste halve året eller så, har jeg hatt kjøttfri mandag her på bloggen hver uke. Hver uke bruker det å være minimum to fiskeoppskrifter og som regel også en vegetarisk oppskrift. Det er bra både for miljøet og for variasjonen i kostholdet. Det hadde jo blitt kjedelig å spise nesten de samme råvarene hver dag.

Jeg håper du finner deg noen nye favoritter i denne ukemenyen! En riktig god uke til deg, og husk: Nyt livet og nyt maten!

Ukemeny for uke 44

 

Mandag 27. oktober – Spagetti med squash og fetaost

Det er ikke så mye som skal til for å lage en skikkelig god middag. Noen få utvalgte råvarer og du er virkelig et godt stykke på vei. Her er det spagetti, squash og fetaost som får lov til å stå i sentrum for denne superenkle og gode hverdagsmiddagen!

Ukemeny for uke 44

 

Tirsdag 28. oktober – Stekt torsk med ovnsbakte grønnsaker og guacamole

Ovnsbakte grønnsaker er bestandig en stor vinner i heimen. Kombinasjonen av torsk og guacamole likeså. Og da måtte jo dette bli en slager!

Ukemeny for uke 44

 

Onsdag 29. oktober – Stekte kyllingbrys med ananas- og chilisalsa

I oppskriften til salsaen i denne retten, bruker jeg hele to chilier. Om du vil gjøre det – når du prøver deg på denne middagen – er helt opp til deg. Sørg for å ta med nok chili til at det blir ordentlig trøkk i salsaen! Ananasen er med på å mildne smaken.

Ukemeny for uke 44

 

Torsdag 30. oktober – Pasta med pesto og to sorter pølse

Jeg er særdeles svak for hverdagsmiddager pakket full av smak og som er både kjappe og enkle å lage. Hverdagene for de fleste av oss er jo sånn at vi ikke har masser av tid til å lage middagen. Innimellom føler jeg at det kreves et forrykende tempo for å rekke å lage middagen etter at jeg kommer hjem fra jobb og før vi løper videre.

Ukemeny for uke 44

 

Fredag 31. oktober – Laksepinner med guacamole og agurkstenger

En av de mest populære oppskriftene her på bloggen er fiskepinner med pommesfrites. Her får du oppskrift på fiskepinner av laks sammen med agurkstenger og guacamole, tullet inn i tacolefser.

Ukemeny for uke 44

 

Lørdag 1. november – Den beste lammegryten

Vil du ha en annen vri på lammekjøttet, kan du med stor frimodighet kalle sammen troppene og servere denne lammegryta full all godsaker!

Ukemeny for uke 44

 

Søndag 2. november – Hjemmelagde italienske pølser

Her lager vi rett og slett italiensk fest på under timen!

Ukemeny for uke 44

 

Ukens kake – Den store stygge ulvens sjokoladekake

”Den store stygge ulvens sjokoladekake” ble raskt en favoritt å lage da jeg i en alder av 6-7 år fikk «Mikke Mus’ kokebok§ i gave. Og jeg tror at min søster og jeg ganske fort ble flinke til å lage den. Jeg tror kanskje ikke ryddinga etter oss var like mye å skryte av.

Ukemeny for uke 44

 

Ukens duftende gjærbakst – Kanel- og rosinbrød

Jeg vet at mange av dere som leser bloggen min er veldig glad i å bake. Og kanskje spesielt ulike søte gjærdeiger, noe som jo er veldig forståelig, godt som søt gjærdeig er. Tilhører du denne gruppa, kommer du til å elske dette brødet. Det kan jeg garantere!

Ukemeny for uke 44

En riktig god uke til deg!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon