Nøttekake med pærer, krem og sjokolade

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Nøttekake med pærer, krem og sjokolade

Det er fredag og kanskje er tiden moden for en kakebit i løpet av helga? Denne nøttekake er en gammel og god traver hvor jeg plasserer hermetiske pærer og masse lettpisket krem på toppen av en nøttebunn. Så hakker jeg bare opp litt sjokolade og fordeler over det hele. Jeg bruker ferdig kjøpte, hermetisk pærer til denne kaka, og det er noe litt gammelmodig over nettopp det. Det minner meg skikkelig om bestemor. Smaker riktig godt gjør det også!

Nøttebunnen er kjempefin å fryse og tiner igjen veldig fort.

Nøttekake med pærer, krem og sjokolade

Dette trenger du til 1 kake
Nøttebunn
5 eggehviter
175 g sukker
200 g nøtter, her bruker jeg en blanding av hasselnøtter, mandler, valnøtter og paranøtter
1 ts balsamicoeddik

Topping
1 ½ boks hermetiske pærer
4 dl fløte
2 ts sukker
50 g mørk sjokolade

Sett stekeovnen på 180 grader og smør en rundform på 26 cm i diameter. Det er lurt å legge bakepapir i bunnen av formen.

Ha eggehvitene i miksmasteren og pisk dem hvite. Etter at du har pisket noen minutter, har du i ca. 1/3 av sukkeret. Så har du i gradvis resten mens miksmasteren går. Pisk til du har fått en blank og luftig masse. Ha i balsamicoeddiken og pisk den inn.

Mens eggehvitene blir pisket, har du mandlene i en foodprosessor, med knivene i, og kjører rundt til mandlene er hakket i stykker. Jeg synes det er godt at det fremdeles er igjen noen biter, ikke bare smuler, men det er en smakssak.

Hell mandelbitene oppi miksmasterbollen og bruk en sleiv til å røre dette sammen. For å bevare luften i eggehvitene, må du bruke litt store bevegelser og på en måte skjære mandlene inn. Hell massen oppi den smurte rundformen og sett den på nederste rille i stekeovnen i 25–30 minutter. Den er ferdigstekt når du ser at den begynner å løsne i kantene. La den avkjøles i formen oppå en bakerist.

Like før servering lager du resten av kaken. Del de halve pærene i to, og fordel dem rundt på nøttebunnen. Pisk krem av fløten og sukkeret. Skjær opp sjokoladen i tynne strimler. Fordel kremen oppå pærene og pynt med sjokoladen.

2 kommentarer til “Nøttekake med pærer, krem og sjokolade”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon