Ukemeny for uke 39

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 39

Kjenner du at det innimellom er kjekt med litt ny inspirasjon og nye ideer på hva du kan lage til middag? Det kjenner iallfall jeg! Selv om jeg jobber så mye med mat som jeg gjør, er det ikke sånn at spennende, fancy middagideer ramler ned i hodet mitt hver dag. Innimellom er tiden som er til rådighet til middagslaging ikke spesielt raus heller og da gjelder det å ha et lite knippe gode oppskrifter å ta av.

Jeg håper at du finner deg noen nye favoritter i middagsforslagene for kommende uke. Når du ser på bildene av matforslagene, kan du se at det er mye klar og gul farge for den kommende uka.

En riktig god gul uke til deg, og husk: Nyt livet og nyt maten!

Ukemeny for uke 39

 

Mandag 23. september – Croque Madame

Det er mulig det ikke regnes helt inn i middagssjangeren å servere et ostesmørbrød med speilegg, men jeg tar veldig gjerne et skikkelig sprøstekt ostesmørbrød med god skinke inni og et speilegg på toppen når behovet for superkjapp middag er tilstede.

Ukemeny for uke 39

 

Tirsdag 24. september – Gryte med sei og safran

Denne seigryta var en av de aller førtse oppskriftene jeg hadde på trykk, det vil si at den ble trykket i Rakkestad Bygdeblad høsten 2003. Oppskriften er sterkt inpirert av en gryte jeg hadde sett Tine Nordstrøm lage på SVT1.

Ukemeny for uke 39

 

Onsdag 25. september – Hvitløkskylling

Denne hvitløkpanna er både enkel å lage og veldig god å spise. Den er dessuten grei å både doble og triple i mengden, så har du en fin gjesterett også.

Ukemeny for uke 39

 

Torsdag 26. september – Koteletter med saus og grønnsaker

Jeg tilhører den delen av befolkningen som synes at en saftig kotelett er både skikkelig godt og veldig enkelt å lage. Legg merke til at jeg skriver saftig, for det må den være. Det forutsetter at koteletten du kjøper må være litt tykk. Og så må du for all del la alt fettet være på mens du steker koteletten. Så får du heller skjære det vekk etterpå. Uten fett, blir koteletter pr definisjon tørt!

Ukemeny for uke 39

 

Fredag 27. september – Tex-Mexburger med salsa og gaucamole

Selv om mange kanskje har ryddet vekk grillen for høsten, er det fullt mulig å lage disse supergode burgerne. Stekepanna inne på kjøkkenet fungerer aldeles utmerket!

Ukemeny for uke 39

 

Lørdag 28. september – Ricottapai med tomat og timian

Simpelthen elsker denne paien! Finner du ikke ricotta i butikken, bruker du bare creme fraiche eller en blanding av creme fraiche og cottage cheese istedenfor.

Ukemeny for uke 39

 

Søndag 29. september – Deilige friterte vårruller

Kan du tenke deg noe bedre enn en rykende varm, helt sprø vårrull fullt opp av alskens godsaker? Jeg kan knapt nok! Det er utrolig godt med skikkelig gode vårruller.

Ukemeny for uke 39

 

Dessert – Plommeterte

Denne plommeterten er veldig enkel å lett å lage, og den krever ikke noen form for blindsteking av paiskall (det er når du baker paiskallet i stekeovnen mens det er fylt av tørka erter) for å få et vellykket resultat.

Ukemeny for uke 39

En fin uke til deg!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon