Ukemeny for uke 13
Ny uke og nye muligheter til å spise god mat! Menyforslagene denne uka tar inn over seg at våren nå begynner å vise sine første spor samtidig som det fremdeles er litt kaldt og litt vinteraktig innimellom. Det blir altså både lett og vårlig mat og en skikkelig gryte i løpet av uka.
Jeg fortsetter med mine kjøttfrie middagsforslag på mandagene også! Håper du finner mange forslag du faller i smak.
Ønsker deg en riktig god uke! Og husk: Nyt livet og nyt maten!
Mandag 24. mars – Risotto med blåmkål, erter og stekt laks
Jeg spiste risotto for noen kvelder siden og fikk lyst på det igjen riktig så snart. Her får risottoen følge med stekt laks og gode grønnsaker.
Tirsdag 25. mars – Chorizo med grønnsaker og bønner
Supergod middag som det kun tar noen minutter å lage. Og det er jo akkurat sånn som man kan like.
Onsdag 26. mars – Fiskekaker med remulade
Lag dine egne fiskekaker (oppskriften står i innlegget) eller kjøp ferdig i butikken. Les innholdsfortegnelsen på dem og velg de med mest fisk! Både de hjemmelagde og de butikkjøpte smaker eminent sammen med remulade og revet gulrot.
Torsdag 27. mars – Rigatoni portofino
Bak det italienske navnet skuler det seg pastarør med tomatsaus og basilikumpesto. Bestandig en stor slager hjemme hos oss!
Fredag 28. mars – Entrecote med blåskimmelost og potetkaker
Blåmuggost gjør seg skikkelig godt litt halvsmeltet oppe en skive entrecôte! Her lager jeg gode potetkaker som jeg serverer til. En morsom potetvariant.
Lørdag 29. mars – Risengrynsgrøt
Veldig mange serverer risengrynsgrøt fast på lørdag formiddag. Jeg bruker dynevarianten når jeg lager min risengrynsgrøt. Gjør du?
Søndag 30 mars – Lammegryte med couscous
Det er ikke bestandig like enkelt å få tak i lammekjøtt i alle butikker. Og skulle du nå ikke finne lammekjøtt, bruker du storfekjøtt istedenfor til denne gryta. Den er skikkelig god!
Ukas dessert – Ananas- og kokoskake med blåbærglasur
Jeg er glad i kaker som ser flotte ut, smaker supert og som er fullt mulig for en ikke-konditor å lage. Passer perfekt til denne kaken.
Ukas gjærbakst – Knuterundstykker med nøtter
Med både valnøtter og pistasjnøtter får du skikkelig knasende, og veldig luftige, rundstykker av denne deigen.
En riktig god uke til deg!