Ukemeny for uke 27
Sommer! Sommer! Så utrolig deilig med lange lyse kvelder, grønne trær og voksende urter og grønnsaker i hagen og drivhuset. Tenk at vi nå faktisk går inn i juli! Jeg satser på en herlig måned i vente!
En riktig god uke til deg! Og husk: Nyt livet og nyt maten!
Mandag 1. juli – Deilig fiskesuppe med massevis av godsaker
Dette er suppa for alle som har lyst til å slurpe, plukke og kose seg skikkelig! Jeg elsker den og er fullstendig overbevist om at du vil også!
Tirsdag 2. Juli – Saftige lammespyd med tzatziki
Her i huset er vi store tilhengere av å grille grillspyd. Det er uttallige muligheter av hva du kan træ på spydene, og når du starter selve grillingen, er det veldig lett å holde kontrollen på hva du holder på med. Det synes iallfall jeg.
Det beste tipset når det kommer til grillspyd, er å bare træ ingredienser som er like i fasong og som krever like lang grilltid på samme spyd. Her er det lammekjøtt som træs på og grille.
Onsdag 3. juli – Tyrkisk salat med svart ris
Skal du til Tyrkia i sommer eller har du allerede vært der? Her kan du kose deg med en tyrkisk skjesalat. Den er hakket opp i små, små biter og er beregnet å spise med skje.
Torsdag 4. juli – Ovnsbakte grønnsaker og kjøtt
Alle som har lest noen av mine middagsoppskrifter vet at jeg er en stor tilhenger av å putte diverse råvarer i en langpanne, helle over litt gor olivenolje og krydder, blande og steke.
Fredag 5. juli – Supergod pølse i brød med saus og dipp
Dette må jeg si er et av de aller beste tilbehørene jeg har spist til pølse og brød på durabelig lenge. Her har jeg rett og slett lagd to tilbehør som passer som fot i hose til en god grillpølse eller to. Èn aubergine- og yoghurtsaus og én sennepsmajones med grønn chili.
Lørdag 6. juli – Butterdeigstrekanter fylt med blåmuggost
Disse små munnfullene er vel egentlig ikke et fullt måltid i seg selv. De passer bedre som en forrett, litt snaddermat på kvelden eller sammen med andre småretter. Når det er sagt, må det sies (i samme åndedrett) at disse er så gode at du plutselig oppdager at du har spist så mange at magen er full!
Søndag 7. juli – Hel, kald laks
Dette er en genial måte å tilberede en hel laks, eller en hel lakseskive, på om du lager mat bare til familien eller til en hel flokk!
Det er bestandig like spennende å skjære den første skiven av en nystekt marmorkake for å se hvordan mønsteret har blitt denne gangen.
God uke!