Ukemeny for uke 7
Fot litt over en uke siden spurte jeg, både her på bloggen og på Fru Timians Facebookkonto, om dere ønsker å ha ukemenyene til helgen eller med start på mandag. Kjempemange av dere har svart meg. Tusen takk for deg! En liten overvekt av tilbakemeldingene ønsket at jeg skulle fortsette med søndagene, så da gjør jeg det. Iallfall foreløpig.
Mange av dere skriver at dere bruker ukemenyen selv om dere «starter» den til helgene. Så jeg håper dere finner deres egne gode løsninger for ukeplanleggingen.
En riktig god uke til deg! Og husk: Nyt livet og nyt maten!
Mandag 10. februar – Tyrkisk rissalat
Det er massevis av gode smaker i denne tyrkiske salaten med villris. Server den gjerne med noe godt brød ved siden av.
Tirsdag 11. februar – Saftig kylling med gulrot og rotmos
Små, snerte kyllingbiter sammen med rause porsjoner timian og hvitløk. Det må jo bli godt!
Onsdag 12. februar – Fiskegrateng
Fiskegrateng er en genial måte å bruke opp fiskerester på, enten det er ferdig kokte rester eller om det er rå fiskebiter.
Torsdag 13. februar – Wok med svinefilet og kokosmelk
Enkel, kjapp og kjempegod hverdagsmiddag!
Fredag 14. februar – Baconsurret ørret med tynne potetskiver
Jeg elsker mat som dette. Gode ørretfileter surret i godt bacon, irrgrønne grønnsaker og tynne potetskiver. Her må det bli fest!
Lørdag 15. februar – Kyllingsuppe med nudler
Jeg messer til stadighet om hvor trivelig det er å invitere venner og familie over på mat, gjerne midt i uka, helt upretensiøst. I samme åndedrett bruker jeg da også å si at det er bedre med venner rundt bordet enn støvfrie kjøkkenkroker, hvis nå det skulle settes opp mot hverandre.
Kunststykket her er å ikke ta munnen for full. Å ikke legge lista så høyt når du inviterer at det er mer åk enn glede rett før gjestene kommer.
Søndag 16. februar – Oksehalegryte
Det er to ting jeg elsker med gryter. Smaken, kommer selvfølgelig på førsteplass. Den intensiteten og fylden som bare langkokt kjøtt med bein kan gi, er helt umulig å fremskaffe på en annen måte. Andreplassen ligger ikke langt unna, og den går til hele prosessen med grytelagingen. Kuttingen av ingrediensene, fresingen i panna og putringen som i timevis sprer forførende dufter i huset.
Ukens kake – Eplepai med vaniljekrem
Det er heldigvis lov til å lage eplekake selv om vi ikke er i eplesesongen. Denne paien er bare supergod!
Ukens gjærbakst – Trønderske laup
Disse rugbollene med anis er rett og slett alt for god til å bare skulle bli bakt i Trøndelag. De smaker helt perfekt med en skive eller to brunost på.
En riktig god uke til deg!