Ukemeny for uke 27

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 27

Sommer og sol her på Østlandet, sommer og overskyet i Trøndelag og sommer og regn i Nord-Norge – værutsiktene for den kommende uken. Vi får satse på at matforslagene mine for den kommende uken passer for hele landet. Husk at det er fullt mulig å grille inne i garasjen – det gjorde vi ofte i hele oppveksten, mens jeg fremdeles bodde i Trøndelag! Og det er mulig å lage grillmiddagene inne på kjøkkenet også. Har du en grillpanne er den perfekt å bruke da.

Ønsker deg en aldeles strålende fin uke! Og husk; Nyt livet og nyt maten!

 

Mandag 2. juli – Fiskeposer med laks og torsk

Fiskeposer er en slager å lage både på grillen og inne i stekeovnen. Fyll posene med de grønnsakene du liker og legg fiskebitene oppå. Knall!

 

Tirsdag 3. juli – Thaisalat med grillet entrecôte

Jeg er særdeles svak for thailandske smaker. Smaken av fersk chili, ingefær og koriander. Smaker som gir både hete og rundhet. Skikkelig godt!

 

Onsdag 4. juli – Kyllingsalat med linser og egg

Det er supergodt med kokt, opprevet kyllingkjøtt – litt sånn pulled feeling. Det er kjempekjekt å bruke til veldig mange ulike middager. Her får kyllingen følge med pasta, egg, linser og annet snadder.

 

Torsdag 5. juli – Laks med agurksalat og kokte poteter

Spis laksen varm eller spis den kald. Jeg synes definitivt begge deler er kjempegodt. Som unge brukte jeg bestandig å helle massevis av smeltet smør over rømmen som jeg pent la ved siden av fisken. Er så godt!

 

Fredag 6. juli – Lettvint grønnsaksterte med ost

Jeg er supersvak for mat som dette! Gode smaker og særdeles lettlaget er bestandig en god kombinasjon. Du kan lage det til middag alene, eller som følge til en god suppe.

 

Lørdag 7. juli – Tapas med stekte kyllingbiter, potetomelett og kikertstuing

Jeg elsker tapas! Og det vet jeg at det er veldig mange flere som gjør også, så her kommer det tre tapasoppskrifter som passer veldig godt sammen. Du kan selvfølgelig også servere dem hver for seg eller som deler av et koldtbord.

 

Søndag 8. juli – Kroatiske grillspyd

Kroaterne er noen racere til å grille god mat! Her er min versjon av de kroatiske grillspydene cevapicic.

 

Ukens kake – Hjemmelaget Oreo ostekake-iskrem – uten ismaskin

Du trenger altså ingen ismaskin for å lage denne herligheten! Bare kremost, søt kondensert melk, fløte og Oreo. NAM!

 

Ukens gjærbakst – Herlige hvitløksnurrer

Disse hvitløksnurrene, i langpanne, MÅ du bare lage! De er så gode og de passer perfekt å spise til nesten all slags mat! Til grillmat, til supper, til kjøtt og til fisk. Det er bare å sette igang!

God uke til deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Utvikling og Hosting av Sircon