Herlige hvitløkssnurrer

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Herlige hvitløkssnurrer

Har du en god oppskrift, kan selv den minst erfarne gjærbakstbaker få herlig gjærbakst! Også den som vanligvis ikke lykkes med gjærbakst. Jeg får ganske mange spørsmål om gjærbakst og om hvordan man kan lykkes med den.

Følger du denne oppskriften, nærmest garanterer jeg at du kommer til å gå av hengslene! Så godt er dette hvitløksbrødet!

Hvitløksbrødet passer perfekt å servere til denne kyllingsalaten, denne potetsuppen med svinemedaljonger til, eller til en god, gammeldags kjøttsuppe.

God bakst!

Berits hvitløksbrød

Deig
550 g hvetemel
200 g fint sammalt hvetemel
1 pk gjær, fersk eller tørr
1 ts salt
5 ¼ dl vann, ca. 25 grader

Fyll
175 g mykt smør
3 store fedd hvitløk
½ stor potte basilikum
¼ ts salt

Ha alt det tørre til deigen i en bakebolle. Bruker du fersk gjær, smuldrer du den opp og rett i deigen. Ha i vannet og elt deigen godt sammen. Elt deigen på laveste hastighet i 12­–15 minutter. Dekk bollen med plastfolie og la den heve til dobbel størrelse. Det tar om lag 1 time.

I mellomtiden lager du fyllet. Ha smøret i en bolle og rør det mykt med en sleiv. Finhakk hvitløkfeddene eller riv dem på den fine siden av rivjernet. Finhakk basilikumbladene og rør sammen alt til fyllet.

Når deigen er ferdig hevet, drysser du et tynt lag med hvetemel på bakebordet og hvelver deigen over. Kna den sammen en gang eller to før du kjevler den ut til et kvadrat på ca. 70 x 50 cm. Løft opp deigen innimellom for å forsikre deg om at den ikke setter seg fast. Dryss eventuelt på litt mer hvetemel.

Smør fyllet jevnt utover hele leiven før du ruller den sammen som en fast pølse. Rull fra den ene langsiden til den andre. Del pølsen i 15 ca. like tykke skiver og plasser dem i en bakepapirkledd liten langpanne eller i en ildfast form. Den jeg bruker her er 32 x 22 cm.

hvitløksbrød

Dekk formen med plastfolie og la deigen etterheve i ca. 30 minutter, til brødet har fått ca. dobbel størrelse. Sett samtidig på stekeovnen på 200 grader varmluft.

Stek brødet i ca. 30 minutter. Jeg liker å bruke steketermometer på fylte brød som dette – spesielt når de ligger i en form og er vanskelige å løfte opp for å sjekke undersiden på. Da har jeg nemlig full kontroll. Dette brødet er gjennomstekt og ferdig når det har en kjernetemperatur på 97 grader. Hvis du vil ha litt ekstra farge på brødet, kan du skru opp varmen litt de siste 3-4 minuttene.

Ta ut brødet og løft det forsiktig ut av formen og over på en bakerist der det kan avkjøles.

Berits hvitløksbrød

Nyt!

 

 

4 kommentarer til “Herlige hvitløkssnurrer”

  1. Kjempe gode hvitløksbrød. Jeg har lagd disse snurrene flere ganger, og de blir alltid spist opp. Jeg pleier å drysse litt maldonsalt på snurrene for å gi de den siste touchen 😊.

  2. Hei
    Når du bruker steketermometer i bakst, hvordan gjør du det? Står termometeret i, tar du ut baksten og måler eller på annen måte? 🙂

    • Hei Trine!
      Jeg bruker å stikke termometeret i baksten på slutten av steketiden og lar det stå i frem til at baksten er ferdig. Da bruker jeg enten et steketermometer som er koblet til stekeovnen eller et løst med lang ledning slik at jeg kan lese av på utsiden av stekeovnen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon