Flettet briocheloff

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: ca. 18 timer inkl. heving

Porsjoner: 2

Flettet briocheloff

Jeg ELSKER BRIOCHE! Det er den ultimate luksusloffen! Det er iallfall helt sikkert. Og du ser det godt på ingredieslisten at denne loffen lett går inn i luksusklassen. Her snakker vi nemlig store mengder med smør og egg. Det er så mye egg i denne deigen at de utgjør den eneste væsken.

Når du begynner å elte sammen deigen, vil du kanskje tenke at dette kommer aldri til å gå bra, for deigen er ganske så løs og klissete. Men, når du bruker den lange eltetiden som står i oppskriften, vil du ende opp med en helt glatt og smidig deig.

Fordi det er så mye smør i deigen, trenger deigen en natt i kjøleskapet for å stramme seg opp.

LES MER! Sånn baker du KJAPP, ENKEL OG KJEMPEGOD LOFF

Hvis du har lyst på en skikkelig luksusvariant av ARME RIDDERE er noen skiver brioche perfekt å bruke.

God bakst til deg!

Ingredienser

525 g hvetemel
40 g sukker
0.3 pk gjær
1 ts salt
6 egg
250 g romtemperert smør

Til pensling
1 egg

Slik gjør du

*Eggene bør være romtempererte og skal veie rundt 380 gram til sammen med skallet på, så det er mulig du må bruke 7 egg.

Ha hvetemel og sukker i miksmasterbollen og bland det sammen. Bruker du fersk gjær, smuldrer du den rett i bakebollen. Bland inn saltet før du heller i eggene og blander.

Elt deigen sammen til den begynner å samle seg. Del smøret i terninger og tilsett deigen. Innarbeid én og én terning i deigen. Fortsett å elte deigen i 12-15 minutter totalt.

Dekk bollen med plastfolie og la den stå på kjøkkenbenken i 1 time før du setter den i kjøleskapet over natta, 12-14 timer. Hvis eggene dine ikke var skikkelig romtempererte før du hadde dem i deigen, lar du deigen stå ute i enda en time før du setter den inn i kjøleskapet.

Ta deigen ut av kjøleskapet og la den stå i ca. 1 time før du starter jobbingen med den. Smør 2 brødformer på 1 1/2 liter med smør. Dryss litt hvetemel på bakebordet og hvelv deigen oppå.

Del deigen i åtte like store deler og rull hver av dem ut til lange pølser. Flett sammen fire og fire pølser. Brett inn tuppene før du legger fletten i brødformen. Dekk formene med plastfolie og la dem etterheve i 2 1/2 –3 timer. Etter heving skal bollene rekke omtrent opp til kanten på brødforma.

Sett stekeovnen på 190 grader over- og undervarme.

Pensle brødene med et sammenpisket egg og sett formene på nederste rille i stekeovnen. Etter 10 minutters steking, skrur du ned varmen til 180 grader og steker videre i ca. 25 minutter.

La brødene avkjøles uten form på en brødrist.

God bakst!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon