Grissini – sprø brødpinner

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Grissini – sprø brødpinner

Dette er snadder. Intet mindre. Jeg elsker disse brødpinnene. De er perfekt å sette på bordet når du får gjester eller når dere bare har lyst på godt brød til maten. De er dessuten fine å ha med som vertinnegave istedenfor for en flaske vin, for eksempel. Brødpinnene er ganske seige i konsistensen, så her gjelder det å holde fast på gebisset.

I denne versjonen bruker jeg en blanding av vanlig hvetemel og finbakstmel. Det er ikke bestandig de har finbakstmel i butikken der hvor jeg bruker å handle, men innimellom har de. Du kan gjerne bruke bare vanlig hvetemel også.

Brødpinnene er fine å fryse. La dem tine opp på kjøkkenbenken igjen og legg dem i en oppvarmet stekeovn i noen minutter for å gi dem en liten lunk.

God bakst!

Grissini - sprø brødpinner

Dette trenger du for å bake 24 brødpinner
450 g finbakstmel
600 g hvetemel
2 ts salt
½ pk gjær, fersk eller tørr
7 dl vann, ca. 20 grader
2 ss olivenolje

1 dl tomatpesto
1 dl revet hvitost

Stekes på 240 grader i 10-12 minutter

Ha alt melet, saltet og tørrgjæren (hvis du bruker det) i en miksebolle.  Fersk gjær smuldrer du helt opp før du har i deigen. Tilsett vannet og olivenoljen mens mikseren går på lav hastighet. Elt deigen godt sammen i 10-12 minutter. Blir deigen for tørr, tilsetter du eventuelt litt mer vann. Deigen skal slippe bollen, men fremdeles være så løs at den er litt klissete når du tar på den. Legg et rent kjøkkenhåndkle over bakebollen og sett deigen til heving på et lunt sted til den blir dobbelt så stor. Det tar omlag 45 minutter.

Kle 2 stekebrett med bakepapir.

Hvelv deigen ut på bakebordet. Det er ikke sikkert du trenger å bruke noe hvetemel nå, hvis deigen i utgangspunktet var passe i konsistensen. Del deigen i 24 like store deler og rull hver del ut til en pølse like lang som stekebrettet ditt. Klem pølsene litt flate før du fordeler pesto eller ost over. Tvinn pølsene rundt to-tre ganger på langs før du legger dem på stekebrettenr. Dekk brødpinnene med et klede og la dem etterheve i 30 minutter.

Sett stekeovnen på 240 grader.

Stek pinnene på nest nederste rille i 10-12 minutter. Legg dem over på en bakerist og la dem av kjøles der.

Grissini - sprø brødpinner

Grissini - sprø brødpinner

God bakst!

8 kommentarer til “Grissini – sprø brødpinner”

    • Finnes det noe glutenfritt mel som det kan bakes tilsvarende med, Kari? Jeg har ikke for mye kompetanse på glutenfri baking, men vet at det finnes mange gode nettsider med oppskrifter som er glutenfrie.

  1. Hei, deigen står til heving nå – det blir spennende å prøve grissini! Jeg bare lurte på hvor lenge ca de er holdbare uten å fryses ned ? Takk for fin oppskrift og dagens tips på Instagram ?

    • SÅ bra, Marianne 🙂 Jeg ville nok frosset dem ned etter en dag. Kanskje to, og så bare lunket dem opp litt igjen før servering 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon