Båtbrød

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 1 time 50 minutter

Porsjoner: 4

Båtbrød

Ser ikke disse brødene skikkelig morsomme ut? Små porsjonsbrød formet som en båt og fylt med akkurat det fyllet som du ønsker å ha.

Her har jeg laget to ulike fyll: ett med spinat og fetaost og egg på toppen og ett med ost og skinke. Begge to skikkelige klassikere, spør du meg. Jeg elsker kombinasjonen spinat og fetaost og mener at det er én skikkelig supersmak sammen! Og jeg bruker bestandig fetaost laget av sau- og kumelk, fordi den litt skarpe ostesmaken blir aldeles perfekt sammen med den knallgrønne spinaten. Du kan selvfølgelig bruke versjonen laget av bare kumelk, om du heller vil. Og føl deg helt fri til å finne dine egne favoritter!

Kanskje disse kan være en idé å lage neste gang det skal være barneselskap i huset?

God bakst!

Ingredienser


Deigen
300 g hvetemel
75 g fint sammalt hvetemel
0.5 ts salt
0.25 pk gjær
1 ss olivenolje
2.5 dl vann, ca. 25 grader
1 egg til pensling

Spinat- og fetaostfyllet (nok til 4 båtbrød)
600 g spinat
2 fedd hvitløk
1 sjalottløk
2 ss olivenolje
150 g fetaost
1 ts salt
nykvernet pepper
5 egg 1 + 4

Ost- og skinkefyllet (nok til 4 båtbrød)
200 g gulost gjerne en blanding av Jarlsberg og fast mozzarella
150 g skinke
tørket oregano

Slik gjør du

Ha alle de tørre ingrediensene til deigen i en bakebolle. Bruker du fersk gjær, smuldrer du den rett i bakebollen. Ha i oljen og vannet og elt deigen på laveste hastighet i 15 minutter.

Dekk bollen med plastfolie og la deigen heve til dobbel størrelse. Det tar rundt 1 time.

Mens deigen hever, setter du på stekeovnen på 200 grader varmluft og gjør klart det fyllet du skal bruke.

Jeg liker best å bruke fersk spinat til dette fyllet, for det gir litt mer tekstur, men om frossen er det du har, ja, da bruker du det! Frisk spinat må vaskes godt og tørkes i en salatslynge eller et kjøkkenhåndkle før den brukes. Du får også kjøpt poser med ferdigvasket spinat.

Finhakk hvitløkfeddene og sjalottløken og ha det i en stor stekepanne med høye kanter sammen med olivenoljen, litt salt og pepper. La det surre på middels varme i noen minutter, til løken begynner å bli myk og blank. Ha i spinaten og la det frese lenge nok til at spinaten faller sammen. Smuldre i fetaosten. Ta pannen av varmen og rør inn det ene egget. Smak til med salt og pepper.

For ost- og skinkefyllet er det bare å rive osten og skjære opp skinken dersom den ikke allerede er oppdelt når du kjøper den.

Når deigen er hevet ferdig, drysser du et tynt lag med hvetemel på bakebordet og hvelver deigen ut av bollen. Kna den sammen en gang før du deler den i 4 like store deler. Kjevle hver del ut til en oval som er ca. 20 x 12 cm. Legg dem over på to bakepapirkledde stekebrett.

Fordel spinatfyllet eller ost- og skinkefyllet utover leivene. La det være 3 cm uten fyll ytterst på begge langsidene og ca. 1 cm på kortsidene. Brett inn den ene langsiden først, så den andre. Nå skal dette ha fått en båtform.

Pisk sammen egget og pensle kantene. Sett brettene i stekeovnen og stek båtbrødene. Ost- og skinkevarianten steker du totalt i ca. 15 minutter. Den med spinat og fetaost steker du først i 10 minutter. Ta så stekebrettene ut av stekeovnen. Knekk eggene først i en liten skål, så hvelver du det forsiktig midt på bakverket. Sett brettene tilbake i stekeovnen og stek videre i 6–7 minutter. Dryss noen flak med salt og litt nykvernet pepper over egget før du serverer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon