Jeg blir glad bare av å lese navnet på disse brødene! Blomsterbrød! Hvilket herlig navn! Og så fint som det er å legge helt på bordet også, så kan alle rive av de rundstykkene de ønsker.

Oppskriften gir 2 brød – altså 16 rundstykker totalt. I oppskriften skriver jeg at du skal bruke en rundform på 26 cm i diameter, men det går akkurat like bra å bruke en som er 24 cm. Eller om du bruker én av hver. Det går veldig bra.

Du kan selvfølgelig lage 16 helt vanlige rundstykker av denne deigen også!

Blomsterbrød

Oppskrift på blomsterrundstykker
2 brød – 16 rundstykker

250 g fint sammalt hvetemel
50 g havregryn – jeg bruker som oftest lettkokte
550 g hvetemel
1 ½ ts salt
1 pk gjær, tørr eller fersk
6 dl vann
2-3 ss sesamfrø

Ha alle ingrediensene til deigen i en miksebolle. Bruker du fersk gjær, smuldrer du den rett i bollen. Elt deigen på laveste hastighet av miksmasteren i 10-12 minutter til du har fått en glatt og smidig deig.

Fjern eltekroken og dekk bollen med plastfolie. La deigen heve til dobbel størrelse. Det tar omlag 1 time.

Smør to rundformer med olje eller formfett – 24 eller 26 cm i diameter. Legg bakepapir i bunnen.

Dryss et tynt lag med hvetemel på bakebordet og hvelv deigen over. Kna deigen sammen før du deler den i 16 like store deler og ruller hver ut til en bolle. Fordel dem i rundformene. Pensle brødene med vann og dryss over sesamfrø. Dekk formene med plastfolie og la brødene etterheve til rundstykkene har gått sammen og blitt ca. dobbelt så store.

Sett stekeovnen på 230 grader varmluft.

Med varmluft kan du steke begge brødene samtidig på hver sin rille. Brødene stekes i ca. 25 minutter. Har du en stekeovn med dampfunksjon, kan du gjerne bruke inntil 25 % damp under stekingen.

Ta brødene ut av formen og la dem avkjøles på en bakerist.

Blomsterbrød Blomsterbrød

God bakst!

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *