Har du store planer for påsken? På fjellet eller til sjøen eller skal du rett og slett holde deg hjemme? Jeg skal til Danmark – på treningsleir sammen med husets (nesten) 14-åring de første dagene i påsken. Fra skjærtorsdag skal vi bare være hjemme og kose oss. Med masse god påskemat.

Ukemenyen som jeg har satt sammen for påskeuken er sånn passe laid-back og med noen skikkelig gode gryter og retter som tåler å stå i stekeovnen i mange timer – kanskje mens du er ute på skitur.

Jeg ønsker deg en riktig fin påskeuke! Og husk: Nyt livet og nyt maten!

Ukemeny for påskeuken

 

Mandag 30. mars – Laks innbakt i butterdeig

Laksen blir rett og slett veldig saftig når du baker den inni butterdeigen på denne måten.

Ukemeny for påskeuken

 

Tirsdag 31. mars – Helstekt kylling med massevis av hvitløk

Denne middagen ordner seg nesten selv. Fyll langpannen med grønnsaker og legg i en hel, rå kylling, så har du et aldri så lite gourmetmåltid i vente!

Ukemeny for påskeuken

 

Onsdag 1. april – Varm vintergryte med bacon og pølser

Denne gryta kan du sette i stekeovnen – på 100 grader – mens du tar deg en skitur.

Ukemeny for påskeuken

 

Skjærtorsdag – Fiskesuppe på 1-2-3!

En perfekt hverdagssuppe samme hvor du befinner deg! I oppskriften bruker jeg kokosmelk. Vil du heller ha en tradisjonell smak på den, bytter du kokosmelken med melk og/eller fløte.

Ukemeny for påskeuken

 

Langfredag – Pulled pork-burger

Pulled pork er befriende lettvint å tilberede og om mulig enda enklere å spise. Dette er virkelig snaddermat av høyeste klasse, spør du meg!

Ukemeny for påskeuken

 

Påskeaften – Klassisk lammelår

Ingen påskefeiring uten saftig lammelår på menyen! Det er enkelt å lage og metter mange, så da er det bare å sende ut middagsinvitasjoner! Klassiske smaker til lammet er rosmarin og hvitløk, og de har jo blitt følgesvenner av en god grunn: dette er en perfekt kombinasjon! Smakene utfyller hverandre og gjør hverandre enda bedre enn de er hver for seg.

Ukemeny for påskeuken

 

Første påskedag – Ricottapai med tomat og timian

Denne paien er utrolig god!

I denne oppskriften bruker jeg ricotta, som er en italiensk ferskost du får kjøpt i mange dagligvarebutikker. Får du ikke tak i det, bytter du den ut med creme fraiche eller en blanding av det og cottage cheese.

Ukemeny for påskeuken

 

Påskekake – Hvit trøffelsjokoladekake

Dette var fjorårets påskekake hjemme hos oss. Og den er rett og slett veldig, veldig god!

Elsker kombinasjonen av blåbærsyltetøy og hvit sjokolade!

Ukemeny for påskeuken

 

Gjærbakst til påske – Cross buns

Disse påskebollene er bestandig veldig populære å servere. Det er en typisk engelsk tradisjon å lage disse søte og gode bollene!

Ukemeny for påskeuken

 

Jeg håper du får en strålende fin påske!

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    • Hei Hanne!
      Jeg har akkurat byttet server på bloggen og har hatt litt ustabilitet, men prøv igjen nå. Dersom du ikke får den opp gjennom linken i ukemenyen, så gå på forsiden og skriv inn i søkefeltet 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *