Ukemeny for uke 46

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 46

God søndag, folkens! Etter en kjempekoselig helg med skravling og god mat med store deler av jentegjengen jeg vokste opp sammen med, er det straks klart for en ny, spennende uke. Jeg skal først til Lom for å holde et foredrag før jeg reiser til Piemonte for å jakte på hvite trøfler! Følg meg gjerne på Instagram Story eller Snapchat for å se mer om hva som skjer. Du finner meg som Fru Timian eller frutimian i alle sosiale medier.

Rundt meg er det skikkelig grått vær akkurat nå, og værmeldingen for store deler av landet er grått for den kommende uken. Da tenker jeg at vi må kjøre på med fargerik mat for å få opp fargenivået!

Håper du blir fristet av menyen og får lyst til å lage noen av rettene du også. Ønsker deg en strålende fin uke! Og husk; Nyt livet og nyt maten!

 

Mandag 12. november – Fiskeform med laks og potet

Denne middagen lager du i én og samme ildfaste form. Jeg koker potetskivene litt i forkant før jeg har dem i formen, sånn at alt skal gå litt fortere.

 

Tirsdag 13. november – Kyllinggryte med kokosmelk og koriander

Elsker denne gryten! Den har jeg laget utallige ganger! Den er kjapp å lage men smaker som om man har stått lenge og kokkelert. Det kan man like.

 

Onsdag 14. november – Tortellini med chili og brokkoli

En stor favoritt hos ungdommen hjemme hos oss!

 

Torsdag 15. november – Mexicansk gryte med ris

En god og enkel hverdagsgryte som hele familien elsker!

 

Fredag 16. november – Supergod fisketaco

Hvis du har lyst til å prøve en liten vri på fredagstacoen, kan du veldig gjerne teste ut denne versjonen. Jeg synes iallfall at den er kjempegod og den har slått godt an hos de jeg har servert den til!

 

Lørdag 17. november – Knallgode falafler som garantert ikke smuler

Cluet bak å få falafler som ikke smuler når du steker dem, er å bruke tørkede kikerter som du legger i bløt over natten. Jeg garanterer deg at disse falaflene både smaker supergodt og at de ikke smuler! Dette er en skikkelig stor porsjon, for de egner seg godt å fryse ned.

 

Søndag 18. november – Kyllingsnitsel med potetstappe og fennikelsalat

Her er det så masse gode smaker samlet sammen på et fat, folkens! Griljerte og krydrede  kyllingfileter som jeg sprøsteker i olje og smør, servert sammen med potetstappe og fennikelsalat. Nam!

 

Ukens kake – God gammeldags marmorkake

Det er bestandig like spennende å skjære den første skiven av en nystekt marmorkake for å se hvordan mønsteret har blitt denne gangen.

 

Ukens gjærbakst – Eltefrie rundstykker med spelt

Har du lyst på gode rundstykker? Passe grove og veldig luftige! Da kan du rett og slett bake disse! Helt uten elting! Bare litt sammenrøring av deigen på kvelden for så å la den stå tildekket på kjøkkenbenken til neste dag. En genial måte å bake på!

 

En god uke til deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon