Ukemeny for uke 12
Det er helt herlig at det begynner å bli vår rundt oss. Nå vet jo ikke jeg akkurat hvordan det ser ut der hvor du bor, men ut fra Facebookbilder fra rundt i hele landet, kan det se ut som om krokusen er i blomst i hele landet. Jeg kjenner jeg får mer energi nå når dagene er lysere.
Som vanlig er det litt av hvert å finne i menyforslaget for den kommende uka. Her skal det forhåpentligvis være noe som faller i smak for de aller fleste av oss. Kanskje du finner deg en ny favoritt også? Det hadde jo vært moro.
En riktig god uke til deg! Og husk: Nyt livet og nyt maten!
Mandag 17. mars – Gresk omelett
Med noen egg i kjøleskapet er det bestandig mulig å lage seg en god og enkel middag eller litt kosemat utpå kvelden.
Tirsdag 18. mars – Brennende kjærlighet
80-tallets store middagsfavoritt holder fremdeles mål! Dette er min oppdaterte verjson.
Onsdag 19. mars – Rosa fisk til middag
Laks og ørret er helt klart de fiskeslagene vi spiser mest av her hjemme. Alle i familien spiser av hjertens lyst når de rosa bitene kommer på bordet. Og da blir mor glad.
Torsdag 20. mars – Kjøttboller med spagetti og tomatsaus
Bestandig en sikker familievinner med hjemmelagde kjøttboller og tomatsaus.
Fredag 21. mars – Smørfylt kyllingfilet med rotgrønnsaker
Jeg blir virkelig aldri lei av mat som dette! Så enkelt å lage og så fantastisk godt å spise!
Når du tilbereder kyllingfileter, får du det beste resultatet når du kjøper fileter som fremdeles har skinnet på. Det er i skinnet mesteparten av smaken sitter og skinnet gir deg dessuten en mulighet til å gjemmen en god klatt med krydret smør i lomma mellom skinnet og kjøttet.
Lørdag 22. mars – Deilige friterte vårruller
Knasende spør vårruller fyllt opp med massevis av smakfullt fyll! Elsker det!! Intet annet å si! Se etter frosne vårrullark neste gang du er i nærheten av en innvandrerbutikk eller er velassortert dagligvarebutikk. Arkene holder seg veldig lenge i frysren, så det går helt fint å kjøpe en aldri så liten mengde.
Søndag 23. mars – Andekjøtt i små pannekaker
Det er en skikkelig klassiker som står på søndagsmenyen, for sprøstekt andekjøtt rullet inn i løvtynne pannekaker har de spist i mange hundre år i Kina.
Om du nå ikke har and tilgjengelig, bruker du kylling istedenfor.
Ukas dessert – Vaniljemuffins med kardemomme
Kombinasjonen vaniljekrem og kardemomme er supergod. Når det da i tillegg er snakk om så mye vaniljekrem at den renner litt nedover haka når du spiser, ja, da må det bare bli bra!
Ukas gjærbakst – Eltefritt brød med gulrot i
Det er rett og slett uante variasjonsmuligheter for å bake med den eltefrie fremgangsmåten. Her har jeg i både revet gulrot og hakkede pistasjnøtter i deigen, og får et supersaftig og godt brød.
En riktig god uke til deg!