Det er helt herlig at det begynner å bli vår rundt oss. Nå vet jo ikke jeg akkurat hvordan det ser ut der hvor du bor, men ut fra Facebookbilder fra rundt i hele landet, kan det se ut som om krokusen er i blomst i hele landet. Jeg kjenner jeg får mer energi nå når dagene er lysere.

Som vanlig er det litt av hvert å finne i menyforslaget for den kommende uka. Her skal det forhåpentligvis være noe som faller i smak for de aller fleste av oss. Kanskje du finner deg en ny favoritt også? Det hadde jo vært moro.

En riktig god uke til deg! Og husk: Nyt livet og nyt maten!

Ukemeny for uke 12

 

Mandag 17. mars – Gresk omelett

Med noen egg i kjøleskapet er det bestandig mulig å lage seg en god og enkel middag eller litt kosemat utpå kvelden.

Ukemeny for uke 12

 

Tirsdag 18. mars – Brennende kjærlighet

80-tallets store middagsfavoritt holder fremdeles mål! Dette er min oppdaterte verjson.

Ukemeny for uke 12

 

Onsdag 19. mars – Rosa fisk til middag

Laks og ørret er helt klart de fiskeslagene vi spiser mest av her hjemme. Alle i familien spiser av hjertens lyst når de rosa bitene kommer på bordet. Og da blir mor glad.

 

Torsdag 20. mars – Kjøttboller med spagetti og tomatsaus

Bestandig en sikker familievinner med hjemmelagde kjøttboller og tomatsaus.

Ukemeny for uke 12

 

Fredag 21. mars – Smørfylt kyllingfilet med rotgrønnsaker

Jeg blir virkelig aldri lei av mat som dette! Så enkelt å lage og så fantastisk godt å spise!

Når du tilbereder kyllingfileter, får du det beste resultatet når du kjøper fileter som fremdeles har skinnet på. Det er i skinnet mesteparten av smaken sitter og skinnet gir deg dessuten en mulighet til å gjemmen en god klatt med krydret smør i lomma mellom skinnet og kjøttet.

Ukemeny for uke 12

 

Lørdag 22. mars – Deilige friterte vårruller

Knasende spør vårruller fyllt opp med massevis av smakfullt fyll! Elsker det!! Intet annet å si! Se etter frosne vårrullark neste gang du er i nærheten av en innvandrerbutikk eller er velassortert dagligvarebutikk. Arkene holder seg veldig lenge i frysren, så det går helt fint å kjøpe en aldri så liten mengde.

Ukemeny for uke 12

 

Søndag 23. mars – Andekjøtt i små pannekaker

Det er en skikkelig klassiker som står på søndagsmenyen, for sprøstekt andekjøtt rullet inn i løvtynne pannekaker har de spist i mange hundre år i Kina.

Om du nå ikke har and tilgjengelig, bruker du kylling istedenfor.

Ukemeny for uke 12

 

Ukas dessert – Vaniljemuffins med kardemomme

Kombinasjonen vaniljekrem og kardemomme er supergod. Når det da i tillegg er snakk om så mye vaniljekrem at den renner litt nedover haka når du spiser, ja, da må det bare bli bra!

Ukemeny for uke 12

 

Ukas gjærbakst – Eltefritt brød med gulrot i

Det er rett og slett uante variasjonsmuligheter for å bake med den eltefrie fremgangsmåten. Her har jeg i både revet gulrot og hakkede pistasjnøtter i deigen, og får et supersaftig og godt brød.

Ukemeny for uke 12

En riktig god uke til deg!

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *