Ukemeny for uke 50

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 50

Ho ho, folkens! Hvordan går det med julestemningen? Har den kommet i hus? Jeg har hørt masse på julemusikk de siste to ukene, og jeg har spist min første skikkelige ribbemiddag for sesongen, så her er julemoduset på plass!

I morgen, mandag, blir det forhåpentligvis også skikkelig julestemning når jeg skal lage full julemiddag med ribbe og tilbehør samt dessert live på Facebooksiden min fra klokken 15! Her blir det ribbesteking minutt for minutt, så jeg antar jeg holder på til ca. klokken 18:30-19:00! Håper du titter innom. Jeg får besøk på verkstedet i løpet av sendingen, så jeg satser på at det skal bli en morsom sending!

Her kommer forslagene mine for ukemeny den kommende uken! Håper du finner noe du har lyst til å lage! Ønsker deg en strålende fin uke og husk: Nyt livet og nyt maten!

 

Mandag 11. desember – Stekt laks med mango- og tomatsalat

Dette er en herlig kjapp middag å lage, og det er bestandig behagelig midt i uka. Du kan gjerne koke ris og servere til!

 

Tirsdag 12. desember – Kyllinggryte med poteter og bacon

Dette er en fantastisk gryte! Smaken tilsier egentlig at denne middagen har stått og kost seg på stekeplata i mange timer, men så er det bare en halvtime siden jeg satte i gang med hele middagsprosjektet. Og det er jo nettopp det veldig mange av hverdagene handler om når du kommer deg hjem fra jobb.

 

Onsdag 13. desember – Fiskekaker og grønnsaker i langpanne

Fiskekaker er redningen hos oss stadig vekk når jeg har lite tid til overs. Det aller enkleste alternativet er å servere en fiskekake eller to på en skive godt brød med litt sterk sennep til. Her har jeg tatt det steget videre, men er fremdeles på den enkle middagsmaten som nesten lager seg selv.

 

Torsdag 14. desember – Kylling med bønner og tomatsaus

Jeg har bestandig et godt lager med hermetiske tomater stående klar. Moste, opphakkede, hele cherrytomater og hele plommetomater. Da er man aldri langt unna en god middag!

 

Fredag 15. desember – Baconsurret svinefilet med pastasalat

Det blir ekstra god smak av svinefileten når den blir surret av bacon før den stekes gyllenbrun og fin! Det blir skikkelig god smak det!

 

Lørdag 16. desember – Saftig lasagne med spinat

Når jeg lager lasagne, bruker jeg nesten bestandig å lage dobbel porsjon.  Det tar minimalt med ekstra tid og da er jeg sikret deilig middag i to dager. Helt strålende! Det er skikkelig godt å bruke i spinat i lasagnen!

 

Søndag 17. desember – Opp-ned-pai med brokkoli og potet

Denne paien er både skikkelig god og den ser så fin ut når du tar den ut av stekeovnen. Enkel å lage er den også. Oppskriften ble først laget til et magasin hvor tema var å lage mat sammen med barna, så da ble de med også. Ser jo det at det er noen få år siden bildene ble tatt. Merkelig dette hvordan ungene blir endre mens jeg holder samme alder år etter år 😉

 

Ukens dessert – Creme brulee

Har du begynt å planlegge hvilke desserter du skal servere i løpet av julen? Vi bruker bestandig å spise creme brulee minst en gang i løpet av julen. Har du lyst til å prøvelage, kan du jo bruke denne uken til det.

 

Ukens gjærbakst – Lussekatter

Det er luciadagen denne uken, og det må jo feires med en skikkelig god oppskrift på lussekatter! God bakst!

En god uke til deg!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon