Har du kommet skikkelig i gang med årets grillsesong? Jeg har grillet en del, en definitivt ikke veldig mye ennå. Når varmen ikke er til stede, frister det heller ikke like mye med grilling. Nå håper jeg varmen komme på skikkelig slik at grillen kan gå skikkelig varm også.

Jeg håper du får en aldeles strålende sommeruke, samme om du jobber eller har fri! Og husk: Nyt livet og nyt maten!

Ukemeny for uke 27

 

Mandag 29. juni – Grillet laks med råstekte poteter og pesto

Dette er en stor familiefavoritt her hjemme! Funker akkurat like bra hver eneste gang.

Ukemeny for uke 27

 

Tirsdag 30. juni – Pølse med brød og tzatziki

Man trenger ikke å gjøre det mer avansert enn dette heller! Gode grillpølser på griller er og bli supergodt, spør du meg!

Ukemeny for uke 27

 

Onsdag 1. juli – Marinert kylling med brokkoli og couscous

Så enkel og rask middag å lage – og så god å spise! En perfekt kombinasjon!

Ukemeny for uke 27

 

Torsdag 2. juli – Blomkålsuppe

Nå har den norske blomkålen kommet i butikkene, og du kan kjøpe dem til en billig penge! Så da er det bare å spise mest mulig av den!

Ukemeny for uke 27

 

Fredag 3. juli – Kjempegod tacos laget med svinefilet

Det er så masse gode smaker i denne tacosen! Kjøttet kan du enten steke inne i stekepanna eller du kan ta det med deg ut på grillen!

Ukemeny for uke 27

 

Lørdag 4. juli – Italiensk pizza med tynn bunn

Blir virkelig aldri lei av en god pizza!

Ukemeny for uke 27

 

Søndag 5. juli – Saftig laks innbakt i butterdeig

Det blir straks litt ekstra feststemning over laksefiletene når de blir pakket pent inn i butterdeig sammen med andre gode smaker.

Ukemeny for uke 27

 

Ukens sommerdessert – S’mores

Du skjønner at det må bli godt når du desserten består av smeltet sjokolade, myk marshmallow og kjeks! Det er en grunn for at desserten har fått navnet sitt – S’more, eller some more, som det er en forkortelse for.

Ukemeny for uke 27

 

Ukens deilige gjærbakst – Pretzelboller

Disse er ikke helt som de du baker til vanlig. Iallfall ikke som de jeg vanligvis baker. For, før jeg steker disse, dypper jeg dem nemlig i natronvann med salt i. Spesielt, tenker du? Ja, det føles litt spesielt ut å blande ut en hel pakke natron med vann og salt, men resultatet blir riktig så forlystende. Saltkringler, eller pretzels, lages også på denne måten.

Ukemeny for uke 27

En riktig så fin uke til deg!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *