Ukemeny for uke 12

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 12

Straks klar for en ny uke med forhåpentligvis mange muligheter – både når det kommer til mat og livet generelt. På søndagene liker jeg å gå gjennom kalenderne for hele familien for den kommende uken for å få et overblikk over hva som skjer. Da er det også lettere å planlegge ukas middager. Både hva som skal spises, og, ikke minst, når på ettermiddagen eller kvelden middagen skal spises. Noen ganger spiser vi klokka 16 og andre ganger klokka 20. Vi prøver bestandig å finne et tidspunkt som gjør at vi alle kan sitte sammen rundt middagsbordet for å spise og snakke sammen. Det brenner jeg for!

Det er så hyggelig når dere sender meg meldinger eller kommer bort til meg for å fortelle at dere bruker ukemenyene mine. Kanskje ikke alle middagsforslagene for hele uka, men at dere plukker de som frister mest. Tusen takk for at dere deler tilbake!

Jeg håper på at du finner mye som frister denne uka også! Ønsker deg en strålende fin uke! Og husk; Nyt livet og nyt maten!

 

Mandag 18. mars – Spagetti med hvitløk og parmesan

Jeg tror jeg spiste denne middagen, med små og store variasjoner, til middag 4 ganger i uka gjennom studietiden og da jeg var nyutdannet og bodde for meg selv.

Husk å salte pastavannet skikkelig sånn at spagettien smaker like godt som om du sitter på en fortausrestaurant i Italia!

 

Tirsdag 19. mars – Fiskeposer med torsk og laks

Herlige små skattekister til hver! Jeg bruker å legge matpapir inni aluminiumsfolien når jeg lager disse fiskeposene. Her har jeg fylt dem med biter av torsk og laks, i tillegg til gulrot, squash, soltørkede tomater og purre. Ettersom det er porsjonspakker, er det lett å tilpasse tilbehøret ut fra hver enkelt sine ønsker også.

 

Onsdag 20. mars – Thai red curry med kylling

Kyllingmiddager bruker å være populært både på travle hverdager og i helgene når vi har bedre tid til å lage mat. Denne red curry-gryten er kjapp å lage og den bruker å bli borte i en fei.

 

Torsdag 21. mars – Kjøttkaker med brun saus og ertestuing

Bestandig en vinner med kjøttkaker i brun saus! Bruker du å mose potetene i den brune sausen eller heller du sausen over potetene?

 

Fredag 22. mars – Enchiladas med chilibønner og guacamole

En stor fredagsfavoritt!

 

Lørdag 23. mars – Langstekt svinenakke med herlig saus

Svinenakken blir helt fantastisk mør når du tilbereder den på denne måten!

 

Søndag 24. mars – Laksemiddagen som hele familien elsker!

Jeg vet det er SÅ mange av dere som elsker denne middagen! Superkjapp og supergod!

 

Ukens kake – Sjokoladepavlova med vaniljekrem og bringebær

Pavlova kommer for alltid til å være en av mine kakefavoritter! Sprø utenpå og bittelitt seig midt inni! NAM!

 

Ukens gjærbakst – Eltefrie skjerundstykker med helkorn

Enklere enn dette kan det nesten ikke gjøres. Røre sammen deigen på kvelden, så bare å fordele deigen utover stekebrett – ved hjelp av to skjeer – dagen etterpå.

 

En god uke til deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon