Lov meg at du ikke får hakeslepp når du hører hvordan jeg tilbereder denne svinenakken! Kjøttet ligger nemlig i kokende melk i flere timer! Det gir en supersaftig kjøtt, og samtidig grunnlaget til sausen.

Langstekt svinenakke, eller pulled pork, som vi også kaller det, er supergodt kjøtt. Tilberedt på riktig måte, er det så mørt at det fullstendig ramler fra hverandre når det serveres, og det er kjempegodt på smak! Enkelt å lage er det også!

Jeg sier bare: God middag!

Oppskrift på melkekokt svinenakke
til 4 personer

800 g svinenakke
1 ts slat
godt med nykvernet pepper
2 løk
1 fedd hvitlkø
5-6 greiner timian
1 laurbærblad
1 l H-melk
1 1/2 ts maisenna
1 brokokli
kokte poteter til servering

Sett stekeovnen på 125 grader.

Gni inn kjøttstykket med salt og pepper før du varmer opp oljen i en panne og bruner kjøttet rundt på alle kanter. Legg stykket i en kjele som er så stor at kjøttstykket akkurat går nedi.

Skrell løken og hvitløken og hakk opp og la det surre i panna noen minutter på forholdsvis svak varme etter at du har tatt ut kjøttstykket. Ha det så over i kjelen sammen med kjøttet og resten av ingrediensene. La melka koke opp på svak varme før du legger på et lokk og setter kjelen i stekeovnen. La den stå slik i 3–4 timer. Løft på lokket og sjekk ståa for både kjøttet og væsken en gang i timen.

Ta kjøttet ut av gryta og hold det varmt under aluminiumsfolie. Hell melka gjennom en sil og over i en ny kasserolle. Kok den inn til den begynner å tykne og bli lysebrun. Jevn sausen med maizena.

Kok brokkoli i noen minutter i godt saltet vann.

Del opp kjøttet i passe stykker og server sammen med saus, brokkoli og kokte poteter.

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

  1. Hvordan får du kjøttet til å ha den stekefargen og skorpen etter at du har kokt kjøttet i melk? Stekeskorpen fra stekingen i pannen før kjøttes taes i ovnen vil bli grå etter å ha vært i melk. Er det stekt på nytt?

    • Hei Håvard. Her har nok toppen av kjøttet akkurat vært over melkekanten mens kasserollen har stått i stekeovnen 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *