Langstekt svinenakke med herlig saus

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Langstekt svinenakke med herlig saus

Lov meg at du ikke får hakeslepp når du hører hvordan jeg tilbereder denne svinenakken! Kjøttet ligger nemlig i kokende melk i flere timer! Det gir en supersaftig kjøtt, og samtidig grunnlaget til sausen.

Langstekt svinenakke, eller pulled pork, som vi også kaller det, er supergodt kjøtt. Tilberedt på riktig måte, er det så mørt at det fullstendig ramler fra hverandre når det serveres, og det er kjempegodt på smak! Enkelt å lage er det også!

Jeg sier bare: God middag!

Oppskrift på melkekokt svinenakke
til 4 personer

800 g svinenakke
1 ts slat
godt med nykvernet pepper
2 løk
1 fedd hvitløk
5-6 greiner timian
1 laurbærblad
1 l H-melk
1 1/2 ts maisenna
1 brokokli
kokte poteter til servering

Sett stekeovnen på 125 grader.

Gni inn kjøttstykket med salt og pepper før du varmer opp oljen i en panne og bruner kjøttet rundt på alle kanter. Legg stykket i en kjele som er så stor at kjøttstykket akkurat går nedi.

Skrell løken og hvitløken og hakk opp og la det surre i panna noen minutter på forholdsvis svak varme etter at du har tatt ut kjøttstykket. Ha det så over i kjelen sammen med kjøttet og resten av ingrediensene. La melka koke opp på svak varme før du legger på et lokk og setter kjelen i stekeovnen. La den stå slik i 3–4 timer. Løft på lokket og sjekk ståa for både kjøttet og væsken en gang i timen.

Ta kjøttet ut av gryta og hold det varmt under aluminiumsfolie. Hell melka gjennom en sil og over i en ny kasserolle. Kok den inn til den begynner å tykne og bli lysebrun. Jevn sausen med maizena.

Kok brokkoli i noen minutter i godt saltet vann.

Del opp kjøttet i passe stykker og server sammen med saus, brokkoli og kokte poteter.

 

11 kommentarer til “Langstekt svinenakke med herlig saus”

 1. Hvordan får du kjøttet til å ha den stekefargen og skorpen etter at du har kokt kjøttet i melk? Stekeskorpen fra stekingen i pannen før kjøttes taes i ovnen vil bli grå etter å ha vært i melk. Er det stekt på nytt?

  • Hei Håvard. Her har nok toppen av kjøttet akkurat vært over melkekanten mens kasserollen har stått i stekeovnen 🙂

 2. Hei.

  Langstekt kjøtt eller grønnsaker; Koker man ikke bort næringsstoffer og/eller vitaminer??

  Ulla

  • Hei Ulla! Næringsverdien har nok sikkert gått ned noe når grønnsakene blir langkokt, men jeg antar at det fremdeles vil være bra med gode næringsstoffer igjen også. Kanskje spesielt ettersom vi jo også spiser sausen som grønnsakene har blitt kokt i. Men her er det mange som har bedre kompetanse enn meg.

  • Hei Ragnhild! Ja, du kan det. Men en svinestek har ikke den samme fettmarmoreringen som svinenakken har, så resultatet vil ikke bli helt det samme, men om du steker på svak varme over lang tid vil du få en saftig svinestek også 🙂 Lykke til!

   • Steikene mine er visst ganske «feite», har teke heim eigen, større slaktegris. Smaken vart ganske lik! Men viktig å ha nok salt og pepper på før bruning.

    Skal laga dette av fem steiker i morgon. Til ein gjeng arbeidsfolk. Fostertelling på sau, då trengs det god mat!

 3. Takk det ble en vellykket middag 4. timer må du ha Bruna steka godt Kjøttet var så mørt og godt Mine gjester var fornøyd. Dette var godt Og så enkelt ikke noe stress

 4. Kan man ha litt grønnsaker i kjelen sammen med kjøttet? Jeg tenker at litt rotgrønnsaker vil gjøre «susen»? OG: Bør det være jerngryte? Kan jeg bruke leirgryten?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon